Help for English

Automatická změna úrovně

Ukazoval jsem svým studentům, jak funguje EnglishMe! a jeden z nich říkal, že se mu to sice všechno líbí, ale chybí mu tam funkce automatické změny úrovně ve chvíli, kdy projde např. všechny testy či zkoušení a výsledky přesahují určitou stanovenou laťku (řekněme 85–90 %).
že by bylo fajn, když by mohl člověk třeba začít dělat Starter a program se mu sám přepnul na Elementary, když by splnil dané podmínky.

Popravdě, něco takového by se líbilo i mně.

Ale 1) je to realizovatelné a 2) “souzní” to s “filosofií” programu? 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

Ukazoval jsem svým studentům, jak funguje EnglishMe! a jeden z nich říkal, že se mu to sice všechno líbí, ale chybí mu tam funkce automatické změny úrovně ve chvíli, kdy projde např. všechny testy či zkoušení a výsledky přesahují určitou stanovenou laťku (řekněme 85–90 %).
že by bylo fajn, když by mohl člověk třeba začít dělat Starter a program se mu sám přepnul na Elementary, když by splnil dané podmínky.

Popravdě, něco takového by se líbilo i mně.

Ale 1) je to realizovatelné a 2) “souzní” to s “filosofií” programu? 

To ano, ale taková změna se provádí řekněme jednou za rok, za dva roky apod..... bylo by velmi těžké něco takového vyladit. Myslíme si, že ale statistik to může člověk odhadnout i sám.

Ale samozřejmě jsme o tom už přemýšleli a jednou bychom to rádi zrealizovali. Nechtěli jsme to ale jen tak odbýt.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 11 lety

To ano, ale taková změna se provádí řekněme jednou za rok, za dva roky apod..... bylo by velmi těžké něco takového vyladit. Myslíme si, že ale statistik to může člověk odhadnout i sám.

Ale samozřejmě jsme o tom už přemýšleli a jednou bychom to rádi zrealizovali. Nechtěli jsme to ale jen tak odbýt.

Já měl možná spíš na mysli to, že někdo, kdo je přibližně Pre-Intermediate by např. rád pro jistotu nejdřív prošel všechny věci v Starter a Elementary, než se pustí do Pre-Interm. 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

Já měl možná spíš na mysli to, že někdo, kdo je přibližně Pre-Intermediate by např. rád pro jistotu nejdřív prošel všechny věci v Starter a Elementary, než se pustí do Pre-Interm. 

Pokud se vrátím k původní otázce – není problém pohlídat, zda uživatel prošel např. všechny testy/slovíčka/věty pro danou úroveň. Není problém pohlídat, s jakou úspěšností je prošel apod.

Domnívám se však, že úroveň, nelze určit jen na základě několika testů, znalosti (určité množiny) gramatických jevů a slovíček, ale pro určení úrovně je nutné daleko víc – mluvení, psaní, čtení, poslech… a všechny tyto aspekty EM posoudit neumí.

Snadno by se tak mohlo stát, že by uživatel prošel vše, dle podmínek, program by ho odhadl na nějakou úroveň, přestože ještě na dané úrovni ještě není. Některé věci, prostě nemůžeme odhadnout.

Jestli mě něco vždy naštve, tak jsou to rozřazovací testy, které po 10 otázkách řeknou na jaké jste úrovni, jak to dělají některé konkurenční programy. To je podobný princip. Rozhodně nechci, aby EM odhadovat danou úroveň spatně.

BTW: měli jsme tu takový článek o Teorii vědra, nemohu ho teďka najít, kde je?

je to v článku ‘co je na angličtině nejdůležitější’ 

Zkusím to takhle vyřídit.
Na rozřazovací testy mám stejný názor.
Nicméně nešlo mi ani tak o určování skutečné úrovně, jako o možnost projít si všechny testy a slovíčka bez toho, abych musel ručně přepínat úroveň. 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.