didn't have vs hadn't

Zdravím, je obecně mezi didn't have a hadn't nějaký rozdíl? (nemyslím,teď to, že hadn't se používá u past perfect)

např.

• I didn't have a bike
  • I hadn't a bike

díky

Užití HAVE NOT a HAD NOT jako hlavního slovesa věty je zastaralé a v současné angličtině se běžně nepoužívá. Takže pokud chcete říci tu věu o kole, použije se jednoznačně I DIDN'T HAVE…

Super! Ale jinak teoretický význam vět

• I didn't have a bike
  • I hadn't a bike

je stejný? Jen u druhého zastaralý?

Já myslím, že ano.
Ale tu druhou věty určitě nepoužívejte a pravděpodobně se s ní ani nikdy nesetkáte (kromě překladů studentů začátečníků  ).

Já jen chtěl teoretizovat Děkuji za odpověd!

O slovesu HAVE tu máme několik článků, doporučuji mrknout.

Podobné teoretizování moc nedoporučuji. I HADN'T A BIKE je prostě špatně. Možná v jiné větě, v jiném stylu a v jiném století..... ale ve větě s kolem tedy určitě ne. 

Článek jsem samozřejmě četl, nemyslel jsem to nijak zle, jen mám obecnou zálibu i v těhle doplňujicích maličkostech (zda se to používalo, jestli to stále jde použít[popř. jaké jsou rozdíly],kdy,jak, proč atd..) 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od mettax vložený před 11 lety

Zdravím, je obecně mezi didn't have a hadn't nějaký rozdíl? (nemyslím,teď to, že hadn't se používá u past perfect)

např.

• I didn't have a bike
  • I hadn't a bike

díky

Obecně v tom rozdíl není. “I hadn't” ale bude znít zastarale, nebo také afektovaně, takže nedoporučuji používat. I když se s tím občas setkáte, třeba ve filmech, nechte to rodilým mluvčím. Třeba v Midsomer Murders to občas zaslechnete.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.