Help for English

A jak dál... ,

 

To Hum4nfrog:
Nemyslím si, že u Vás se úsilí nerovná výsledku :-)
Teda je jasné, že jedna věc je mluvení a OKAMŽITÁ reakce, ale na druhou stranu si nemyslím, že byste se před každým komentářem do tohoto fóra přípravoval dvě hodiny na napsání pár řádků a podle stylu Vašeho psaní soudím, že to rozhodně nebude špatné :-)
Jiné věc je okamžitá reakce, ale myslím, že ani tady to nebude tak špatné.

Moje zkušenost: 90% studentů se podceňuje a někteří se podceňují naprosto pekelně a hlavně zbytečně… (‚já to vlastně vůbec neumím‘ nebo ‚já jen základy‘, a nakonec začnou mluvit, sice s chybama, ale mluví, a rozhodně to není skoro nikdy tak špatné, jak se sami prezentují…)

to georgia: Hum4nfrog je přesně případ z výše popsaného :-)
Ale jak přesně řekl, a před ním Marek, čím víc se obklopíte angličtinou, tím líp…a za pár let… (rozhodně ne 20)… :-)

Tak já s Hum4nfrog také nesouhlasím .Učím se angličtinu 9 měsíců, znám své slabiny a pracuji na tom. Je mi jasné, že do čeho jsem se pustila, není jednoduché, ale rady jak na to -které jsou na tomto webu – jsou k nezaplacení. A já se jich držím.Obklopila jsem se angličtnou, získala jsem kámošku, která se chce naučit anglicky, Nevěřím, že to nejde. Jde to.Samozřejmě mě šokovalo, když jsem se začala učit, jak je to složité a těžké, ale je kolem mne tolik idí,kteří se to naučili, proč ne já? Asi se na toto učení musíte zaměřit a intenzivně na tom pracovat. Věřím, že mi nebude trvat 10 let, než se to naučím. Ale jak mi tady odpověděl p. Marek Vít – a já ho zbožňuji a věřím mu každé slovo – Když někdo chce něčeho dosáhnout, tak to jde! Takže jsem se naučila ne řešit, co ještě neumím, ale mám radost z toho, co umím. A důležité je nepodceňovat se, jak říká Roman. A když se ještě obklopíte takovými báječnými lidičkami, jako na tomto webu, kteří Vám – úplně neznámé babě – fandí a drží palce a píší, tak je to úplně super.
To Hum4nfrog – Vy vždycky píšete v angličtině, je příjemné, že umíte také česksy.

2 Mr. Svozilek: Ja nerikam ze jsem se za ta leta nic nenaucil. Ctu si normalni knizky, cele dny vedu jednani vyhradne v anglictine, asi nejvetsi muj uspech je volani do Ameriky na call centra. Beru to jen v porovnani s ostatnimi. Chtel jsem jenom Georgii naznacit ze i po mnoha letech studia se stale daji delat chyby i v zakladech. Je to asi problem s pasivnim uzivanim jazyka. Ja tu chybu kterou udelam slysim vetsinou vlastne hned jak ji vypustim z pusy. Chce to proste aktivni trening za kazdou cenu. 2 Georgia: to je presne o tom jak se zbavit delani chyb v tom co jste se uz ucila, jak jste si stezovala. Je nutne jazyk aktivne pouzivat. Proto se snazim trenovat i v diskusich na techto strankach kde, jak doufam, najdu pro me snazeni pochopeni. To ze Vam to nebude trvat 10let zalezi na tom co se chcete naucit. Umet si rici o rohlik nebo napsat v Anglictine knihu. V prvnim pripade staci rok, ve druhem pripade je to snazeni nadosmrti. Neberte co rikam nijak spatne, Vase prizpevky ctu casto a jako zbytek mistniho fora Vam samozrejme fandim. Jen jsem se chtel podelit o sve zkusenosti. Z Vaseho avataru jsem usoudil ze nebudeme vekove prilis vzdaleni a tudiz by Vam muj nazor mohl byt uzitecny. A verte mi, cim vice budete Anglicky umet, tim obtiznejsi Vam to bude pripadat.

Tak to je pravda, děkuji za reakci.Právě to je asi to, že jakmile se podívám, co mne ještě čeká, tak zpanikařím a říkám si tohle se nemůžu naučit. Ale potom vidím rady p. Víta a zase to nechci a NEBUDU vzdávat, Já mám výhodu v tom, že NEMUSÍM, nikdo mne nenutí, abych se učila. Je to moje rozhodnutí a můj zájem a protože je to velký zájem, jsem dnes tam, kde jsem. Neskládám zkoušky, nikdo mě nekontroluje, je to prostě jen na mě. A mě to hrozně baví. U prográmku LL dokážu vytrvat i 3 a více hodin. A jestli se přes tyto všechny aktivity nenaučím dokonale anglicky, nevadí. Jakmile získám základy a budu se schopna domluvit, by'ť lámavě, budu chtít víc a víc. Ale to je budoucnost a proto si s tím lámat hlavu teď nebudu, že.

Také jsem na jazyky „natvrdlá“ a říkám si, že za ty roky (8) už bych toho měla umět mnohem víc. Ale nevzdám to a English je můj veliký „kůň“ :-) Pravda je, že čím víc toho vím, tak poznávám kolik ještě toho nevím. Jak říkám, je to moje doživotní a krásná záležitost. A tyto stránky a LL a smart tests jsou perfektní pomocníci – díky za ně :-)

s tím kurzem je to tak ze to muze byt napsáno i se S nebo Z…je to jedno… :-) :-D …nebo aspon doufam,rikala nam to nase češtinářka… :-D

2Georgia: Mam pocit ze v diskisi zaniklo proc jsem Vam vlastne psal. Slo o mou skromnou radu jak omezit miru zklamani z vysledku uceni. Rada znela „ucte se hlavne slovicka“. Ucitele totiz casto do zaku lejou gramatiku (co taky vysvetlovat na slovickach) a nekladou takovy duraz na slovni zasobu. Kdyz budu trochu „heretical“ tak reknu ze bez gramatiky se nejak domluvite ale bez slovicek nikdy. No a kdyz uz se nejak domluvite je to hned veselejsi.

Musim v tomto pripade souhlasit s Hum4nfrog. Na vysoke skole jsem umela perfektne gramatiku z prvni knizky pro jazykove skoly, skript z VS a knihy pro samouky (tenkrat nic jineho nebylo dostupneho), s temito znalostmi jsem na VS a na postgradualu prosla s anglictinou nejhure za 2. Ale nedomluvila jsem se, filmum a textum pisni jsem nerozumela, protoze jsem mela desne malou slovni zasobu. V podstate me anglictina byla k nicema, vice jsem pochopila z nemecky nez z anglicky mluvicih filmu, a to jsem se nemcinu nikdy neucila. Bohuzel jsem tento nedostatek zatim nedohnala a Hum4nfrog, ktery se anglicky zacal ucit o 4 roky dele, je na tom daleko lepe nez ja. Takze souhlasim: ucte se slovicka :-) .

Dobrý den, chtěla bych podpořit Georfii, totiž to,že jsi měla krizi, je myslím normální, ale faktem je, že člověk, který je v životě ve stádiu takového nějakého klidu-že se nemusí nutit něco zapamatovat, přemýšlet a vůbec nějak namáhat mozek-pak ten mozek hrozně zleniví a probrat ho dá velkou práci ( 4roky na mateřské je zabiják pro mozek-moje zkušenost, za 1min jsem zapoměla jméno nadřízeného). Dnes se zase nutím něco dělat-učit se, denně se nutím třeba 5min vzpomínat na jméno, které jsem zapoměla (dříve bych nad tím mávla rukou a nenamáhala se, ale dnes vím, jak je to důležité si vzpomenou-cvičit mozek) a výsledky jsou opravdu znát!. Chci říct, že to, že se učíš je pro tebe to nejlepší a že to občas nejde je myslím jen chvilková záležitost. Čtu si často tvoje komentáře a myslím, že jasný, že tě to dost baví. Jen vydrž. Držím hodně palečků :-)

Moc děkuji za podporu a za to, jak mi držíte všichni palce. Je to velmi povzbuzující a moc to potěší. Já mám také radost, když sem napíše někdo o kom vím, že se učí a trápí ty svoje mozkové závity, takže fandím také Vám všem, kteří se tu učíte. Jsem tu denně a sleduji, co je tu nového, nepřipadám si na to svoje učení tak sama. Díky všem.

Větší motivace by byla rozhodně naživo… někam zajít do hospůdky na pokec… V brně tu máme i nějakou Anglickou (brity teda nemusím, ale co už :-D ) :-D
H4E Con :-D

Hele, neříkej dvakrát, protože já mám sestru ve Vyškově a to je do Brna jen kósek. Jenže před tebou bych měla trému, ty jsi šikovnější. :-D

to bychom meli nastejno… Ja zase pred markem xD

Georgio,pročítám si zpětně vaše příspěvky a taky vám moc fandím.Jsem tu nová-14dní,taky nejsem nejmladší..a taky bojuju.
A vy mi dodáváte sílu to nevzdat!!
Děkuju..

Děkuji :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.