Help for English

B2-knihy,seriály

 

Ahoj, chtěl bych se zeptat jaké knihy v angličtině jsou dobré pro úroven B2? Čtu ty zjednodušené knížky od Oxfordu nebo Penguin nakladatelství. V pohodě zvládám úroven 5 a 6 ( až na pár slovíček). V knihovně už jsem všechny přečetl. Co dál ? Potřebuji něco, kde není zas tak bohatá slovní zásoba, odborné výrazy apod. Zároven ale chci aby to bylo aspon trochu zajímavé čtení. Zkoušel jsem nějaké needitované knihy a bez neustálého překládání slovíček se tím nedalo postupovat. Prostě mě to už tolik nebavilo. Existují teda nějaké knihy, které by jste mohli doporučit?

Pak se chci ještě zeptat na to samé akorát u seriálů. Máte nějaké osvědčené? Kde je dobře rozumět a jsou “jednodušší” ? Preferuji americkou angličtinu. Zkoušel jsem HIMYM a je to fajn, ale protože je to sitcom tak si tam dost hrají se slovíčky a je to dosti hovorová angličtina.Před­stavoval bych si něco trošku víc “formálního” a co je napínavé a nebude mě nudit. S čím máte zkušenosti ? Díky moc!

Možno seriál The O. C.

Destination B2 :-)

Přesouvám do Ostatní.

Jaký typ knížek? Jako nejjednodušší se mi osvědčila Narnia. Poměrně jednoduchá je aj verze trilogie Ruby Red (Kerstin Gier), nebo Twilight sága, Knížky Ricka Riordana, pokud překousnete mytologickou terminologii. Pokud jde o romány, tak asi nejjednodušší je Danielle Steel. A detektivky asi celkově nebudou obtížné (já je ale nečtu). Ze seriálů (pokud můžete sci-fi) asi Star Trek – jakýkoliv. Hodně jednoduchý je také Roswell (je to sice sci-fi, ale hodně se tam řeší i běžné věci). Také je docela snadný “postarší” seriál Bewitched.

Díky moc !

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.