Help for English

Preklad viet

Opäť by som potrebovala pomôcť s prekladom niekoľkých viet. Bola by som veľmi rada, keby sa našiel niekto, kto by mi ich skontroloval.

1. Mnohí ľudia dochádzajú do práce z predmestia. A lot of people resorted to work from faubourg.

2. Larvy sledov sú veľmi štíhle a možno ich ľahko rozoznať od všetkých ostatných malých rýb. Larvas of herrings are very slim and maybe we can easy recognize them from the other small fish.

3. Kedysi sa v tých dolinách pásol dobytok, teraz v nich stoja domy, ktoré obývajú ľudia. Once in these valleys the aver fed there but instead of the houses are standing in which people live now.

4. Polícia bola vďačná verejnosti za spoluprácu. The police was thankful society for co-operation.

5. Chovali pstruhy, lososy a iné vzácne druhy rýb. They kept trouts, salmons and the other precious kinds of fish.

6. Nosí okuliare, lebo má zlý zrak. He wears glasses, because he has bad sight.

7. V niektorých častiach Afriky sa používajú voly ťahanie pluhov. In some parts of Africa they used asses for dragging harrows.

8. Okoloidúci mohli obdivovať rozmanité kaktusy a tuje. Passers-by could admire various cactus and arbors vitae.

9. Mala výčitky svedomia, lebo jej morálka je iná než jeho. She had qualms of conscience because her morality is diiferent than his.

10. Osem silných sobov ťahalo sane s dvoma Eskimákmi. Eight strong reindeers carried bobsleigh with two Eskimos.

11. Bol by som stratil orientáciu, keby som nebol mal kompas. I could lost my orientation, if I hadn´t had my compass.

12. Občerstvenie na vlastné náklady je k dispozícii na prízemí. Refreshment on own expenses is ready on downstairs.

13. V zápisnici uviedli, že výťažok z predaja dali na charitu. In memorandum was written that profit from sale was given on charity.

14. Elipsy možno nakresliť kružidlom. Ellipses maybe can draw by compasse.

15. Jeho švagrovia sú dobrí obchodníci a remeselníci. His brothers-in-law are good businnessmen and craftsmen.

16. Všetok môj majetok zdedia potomkovia. My whole fortune inherited my offspring.

17. Počet zlodejov vzrastá a štatistika krádeží je vysoká. A count of thieves grew and statistics of steals is high.

18. Rád číta o duchoch a podobných záhadných javoch. He like to read about ghosts and similar mysterious things.

U té poslední pozor:
He likes to read/ reading about ghosts and similar mysterious things.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od kacik310 vložený před 10 lety

Opäť by som potrebovala pomôcť s prekladom niekoľkých viet. Bola by som veľmi rada, keby sa našiel niekto, kto by mi ich skontroloval.

1. Mnohí ľudia dochádzajú do práce z predmestia. A lot of people resorted to work from faubourg.

2. Larvy sledov sú veľmi štíhle a možno ich ľahko rozoznať od všetkých ostatných malých rýb. Larvas of herrings are very slim and maybe we can easy recognize them from the other small fish.

3. Kedysi sa v tých dolinách pásol dobytok, teraz v nich stoja domy, ktoré obývajú ľudia. Once in these valleys the aver fed there but instead of the houses are standing in which people live now.

4. Polícia bola vďačná verejnosti za spoluprácu. The police was thankful society for co-operation.

5. Chovali pstruhy, lososy a iné vzácne druhy rýb. They kept trouts, salmons and the other precious kinds of fish.

7. V niektorých častiach Afriky sa používajú voly ťahanie pluhov. In some parts of Africa they used asses for dragging harrows.

8. Okoloidúci mohli obdivovať rozmanité kaktusy a tuje. Passers-by could admire various cactus and arbors vitae.

9. Mala výčitky svedomia, lebo jej morálka je iná než jeho. She had qualms of conscience because her morality is diiferent than his.

10. Osem silných sobov ťahalo sane s dvoma Eskimákmi. Eight strong reindeers carried bobsleigh with two Eskimos.

11. Bol by som stratil orientáciu, keby som nebol mal kompas. I could lost my orientation, if I hadn´t had my compass.

12. Občerstvenie na vlastné náklady je k dispozícii na prízemí. Refreshment on own expenses is ready on downstairs.

13. V zápisnici uviedli, že výťažok z predaja dali na charitu. In memorandum was written that profit from sale was given on charity.

15. Jeho švagrovia sú dobrí obchodníci a remeselníci. His brothers-in-law are good businnessmen and craftsmen.

16. Všetok môj majetok zdedia potomkovia. My whole fortune inherited my offspring.

17. Počet zlodejov vzrastá a štatistika krádeží je vysoká. A count of thieves grew and statistics of steals is high.

18. Rád číta o duchoch a podobných záhadných javoch. He like to read about ghosts and similar mysterious things.

Jen se zeptám: to potřebujete do školy nebo si to děláte jen pro sebe? Protože tam je opravdu mnohem víc problémů než jen S ve 3.os.

Taky mě překvapuje výběr slovíček, například faubourg jako předměstí. Kde to hledáte? To jste se učili ve škole?

Potrebujem to do školy…ja viem, že je tam viac problémov…a slovíčka väčšinou hľadám po slovníkoch, v škole nás nič neučia, všetko si robíme samy a potom si to len odkontrolujeme.

Potrebujem to do školy…ja viem, že je tam viac problémov…a slovíčka väčšinou hľadám po slovníkoch, v škole nás nič neučia, všetko si robíme samy a potom si to len odkontrolujeme.

A používáte aktuální kvalitní slovníky? Jako třeba slovniky.lingea.cz? :)
Papírové slovníky mohou být zastaralé či nevyhovující.

Posílám svůj překlad zmíněných vět:

1. A large number of people commute to their jobs from suburbs.
  2. Larvae of herrings are very thin and we can easily distinguish them from the other small fish.
  3. Cattle used to graze in the valleys, nowadays there are houses where people live.
  4. The police were thankful for pubic co-operation.
  5. They kept trouts, salmons and other rare species of fish.
  6. He/She wears glasses because his/her sight is not good.
  7. Oxen are used for pulling of ploughs in some parts of Africa.
  8. Passers-by could admire various cacti and thujas.
  9. She was full of remorse because her morality is different than his.
  10. Eight strong reindeer pulled a sleigh with two Eskimos.
  11. I would lose my orientation if I did not have a compass.
  12. The refreshments for own costs are at disposal in downstairs.
  13. The profit from selling was given to a charity.
  14. Ellipses can be drawn with a compass.
  15. His brothers-in-law are good businessmen and craftsmen.
  16. My descendants will inherit all my property. / All my property will be inherited by my descendants. / All my property will come into my descendants' inheritance.
  17. The number of thieves is growing and statistics of thefts are high.
  18. He/She likes to read/reading about ghosts and similar things.

Dakujem veľmi pekne, veľmi ste mi pomohli :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.