Help for English

whatsit

Jak by se dalo prelozit slovo whatsit? Dekuji.

Podle mě je to jen zkrácené “what is it”, popř. “what's it”. Ale ať mě někdo opraví pokud se mýlím.

(exc) EDIT: Tak se omlouvám, měl jsem nejprve vyhledávat. Macmillan uvádí tuto definici:

“a word that you use for referring to an object when you cannot remember what it is called”

Odkaz na příspěvek Příspěvek od pacholek vložený před 10 lety

Podle mě je to jen zkrácené “what is it”, popř. “what's it”. Ale ať mě někdo opraví pokud se mýlím.

(exc) EDIT: Tak se omlouvám, měl jsem nejprve vyhledávat. Macmillan uvádí tuto definici:

“a word that you use for referring to an object when you cannot remember what it is called”

Ale to slovo vzniklo přesně tak, jak jste napsal prve. :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

Ale to slovo vzniklo přesně tak, jak jste napsal prve. :)

Ano, tuto definici jsem si nasla, slo mi spis o to, jestli existuje cesky ekvivalent.

Lingea to prekladá ako : “tentononc, tamto, víš co”

Aha, tak to jsem prve nepochopil dotaz. Asi jak říká Mycroft. Taky podle mě má každý své výrazy jak nazývá věci, pro které nemůže najít správný výraz. Kolikrát to je jen třeba smršť ukazovacích zájmen jako třeba: “No vypadalo to jak tooo noo tamtoo,…” :)

Takže asi bych neřešil konkrétní překlad, hlavně pochopit význam. :-)

Je to jak říkáte, já neznám tento britský obrat, ale v AmE se používá:

whatchamacallit /wʌtʃəməˌkɔlɪt/

Ano překlad: jak se tomu říká, no, víš co myslím

http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…tchamacallit

V AVU je o tom celá lekce. :)

Dekuji vsem za reakce. Samozrejme ne vse se da prelozit jednim slovem a vyznam chapu. To jen ze muj 5 lety syn donesl v Anglii ze skoly knihu na cteni za domaci ukol a jeji nazev byl prave jen The Whatsit, tak jsme mu to chtela prelozit do cestiny aby si obohatil slovni zasobu. Myslim, ze ‘cosi’ taky splni ucel, i kdy to neni presne. ( v knize na pude objevili nejaky stary stroj, o kterem nevedeli k cemu je:-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.