Help for English

Američan v Česku

Zdravím celou komunitu HfE :)

Mám takový dotaz. Přijela nám na gymnázium studentka z Ameriky, která má až neuvěřitelnou touhu se naučit co nejvíce český jazyk. Ptala se mě na různá videa, pracovní listy, prostě cokoliv. Chtěla sem se poradit se zkušenějšími, zda Vás něco nenapadne, nebo dokonce konkrétně nějáké materiály nemáte…? Co se týče třeba videí, tak to vůbec nemusí být přímo výuková videa, stačí nějáký zábavný vloger, který třeba vkládá do videí přímo anglické titulky nebo cokoliv tomu podobné, co by mohlo zaujmout 16 leté děvče.

Děkuju mnohokrát za přečtení a případné nápady

Jeden kamarád Rus mi říkal, že jak tu přijel, tak sice chodil na kurzy, ale nejvíc se naučil v hospodě, že rád platil všem pivo, že se mu to stále vyplatilo (=a teď po roce a půl mluví dobře jen s ruským přízvukem, ale rozumí prakticky všemu :-).

Co z toho plyne = pokud člověk neprahne po znalosti gramatiky, nejlepší je prostě být v kontaktu s mluvčími.

Co z toho plyne = pokud člověk neprahne po znalosti gramatiky, nejlepší je prostě být v kontaktu s mluvčími.

U češtiny zvlášť! :)

Zkuste třeba toto nebo toto.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.