Zdravím,
zajímalo by mě, jak by se v angličtině dalo říct kostrbatý/tě, nějaký výraz, který se používá.
Např.: Ta věta zní moc kostrbatě.
Předem díky za odpověď!
Zdravím,
zajímalo by mě, jak by se v angličtině dalo říct kostrbatý/tě, nějaký výraz, který se používá.
Předem díky za odpověď!
Napadá mne:
The sentence sounds so clumsy.
Mě napadá ještě cumbersome.
Díky za příspěvky, každopádně ohledně clumsy jsem se ptal přítelkyně původem z Anglie, vyučující anglický jazyk a není si jistá, jestli by se to v tomto smyslu dalo použít. A co se týče cumbersome, to nikdy v životě neviděla .
Možná pro to žádný výraz ani není, tak specifický, jako máme my, možná je to opět jeden z případů, kdy bude potřeba to nějakým způsobem jednoduše obejít. I přesto bych ještě byl rád za nějaké nápady, třeba i od administrátora webu Marka Víta, který mi už několikrát svými radami “pasivně” pomohl .
Možná bude potřeba si ujasnit, co tím kostrbatý vlastně míníte. Je to “neučesaný” nebo “hloupý” nebo mírněji vyjádřený “trapný” – nebo “moc dlouhý a komplikovaný”? Osobně mi clumsy přijde vhodné.
Uvedl jsem příklad, ve kterém je smysl zřejmý:
how about “odd”?
pokud zná kamarádka co chcete říct, tak proč Vám rovnou nevymyslí takové slovo?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.