Help for English

Salary increase

Dobrý den, Prosím mohl bych Vás tady požádat o kontrolu a popř. opravu překladu?. Děkuji.

Dobrý den, Hello, Mohl bych s vámi mluvit? Popř. Měl bych jednu otazku. Could I talk to you? Should I have one question. Mohl by jste mi zvýšit plat? Could you raise pay (salary increase) me ? Své povinnosti dělam již od Decembra lonskeho roku 2014 řádně, když náhodou práci nemám nějakou si najdu. I'm doing my duty since December last year 2014 well, if by chance work I do not have, I can find any. Když je třeba zaskočit za kolegu tak jsem ochotný nastoupit. When is necessary to substitute a colleague so I am willing to work during my free time. p.s. Dostal jsem celkem dobrou nabídku prace, ale pokud bych tady dostal přidáno zůstal bych tady. P. S. I got quite a good job offer, but if I got added here, I would have stayed.

Svou práci bych ohodnotil na 7,5–8 liber na hodinu. Pokud bych mohl žádat. I rated my work at 7.5–8 pounds per hour. If I could ask for. *Děkuji za promyšlení mého návrhu Děkuji * **Thank you for rethinking my proposal Thank **

Fuha. Neviem, kde presne pracujete ani o aky job konkretne sa jedna, ale takto by som urcite o pay rise neziadal (sam zijem niekolko rokov v Britanii).

Odporucal by som Vam najst si na internete vzorove ziadosti, respektive “salary increase letter” – samples. V Anglicku je slusnost extremne dolezita – vo formalnej anglictine tu nikdy neziadate takto priamociaro o to, co chcete. Existuju ustalene frazy, ktore sa v podobnych formalnych kontextoch pouzivaju. Ani v cestine by ste si urcite zvysenie platu pisomne nepytali stylom Mohli by ste mi zvysit plat? Dokonca ani nepouzijete ‘increase’ – odporucam pouzit slovo ‘reviewed’ -teda chcete, aby Vas plat bol prehodnoteny/skon­trolovany atd­..

Napriklad (v poslednej casti listu): I would like my efforts to be reflected in my pay and would like to request for my salary to be reviewed. a podobne. Ako vravim, skuste najst podobne listy na internete, nejake vety si prekopirujte a bude to ovela lepsie ako pisat to takto ‘z hlavy’.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.