Help for English

UNLESS

Narazila jsem se studenty na větu: We won't borrow from the bank unless … a měli něco doplnit. Studentka doplnila: We won't borrow from the bank unless we have money. Přiznám se, že tím mě zcela zmátla :D gramaticky je ta věta dobře, ale smysl nedává, že? Protože přece neřekneme Nepůjčíme si od banky dokud nebudeme mít peníze. Že ne? :D Věta We won't borrow from the bank unless we are completely ruined je už dobře, že? Nepůjčíme si od banky dokud nebudeme úplně zničení. Ale věta s penězma prostě nedává logicky smysl.

Je to tak? :D Děkuji

Můžete na to jít takto:

We won't borrow from the bank unless we have money.
We won't borrow from the bank if we don't have money.

We will borrow from the bank if we have money.

Což je opravdu nesmysl. Jen mimochodem, UNLESS není DOKUD ale POKUD, i když tady je to asi jedno, Více zde.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 10 lety

Můžete na to jít takto:

We won't borrow from the bank unless we have money.
We won't borrow from the bank if we don't have money.

We will borrow from the bank if we have money.

Což je opravdu nesmysl. Jen mimochodem, UNLESS není DOKUD ale POKUD, i když tady je to asi jedno, Více zde.

Pokud, samozřejmě, spletla jsem se, děkuji :-)

Právě že gramaticky to chápu, jen mi šlo o to, že ta věta nedávala smysl logicky :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Sharci vložený před 10 lety

Pokud, samozřejmě, spletla jsem se, děkuji :-)

Právě že gramaticky to chápu, jen mi šlo o to, že ta věta nedávala smysl logicky :-)

Jasně, nedává, ale studenti mají občas problém s dvěma zápory ve větě, proto jsem psal, jak na to můžete jít vy, popřípadě jak to můžete ukázat studentovi.

UNLESS = IF NOT, pak má v obou větách zápor, což se technicky vzato rovná stejné větě, kde bude na obou stranách klad. No a ta třetí věta je myslím jednoznačná a student uvidí, že napsal nesmysl…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.