Help for English

Výběr knížek CAE (C1) - samostudium

 

Zdravím,

již jsem prošel všechna témata nazpět a rozhodl jsem se pro pár knih.

Aktuálně jsem si již utřídil informace, budu se připravovat pomocí 1) obecné knížky, 2) knížky na gramatiku a 3) internetových tes­tů.

Avšak, již v prvním mám malinké trable – nemohu se rozhodnout mezi

  1. Objective CAE
  2. Ready for CAE + WB

Máte s nimi zkušenosti? Jakou vzít? Jaký je rozdíl a má smysl vzít obě či stačí jedna?

u 2) se znovu rozhoduji a nemohu vybrat – vybrat jednu nebo obě?

  1. Destination C1/C2
  2. Language practice for CAE

na obě (především však na Destination) jsem slyšel hodně chvály, ale Destination je 7 let stará, LP je rok stará. Cena je stejná. Ze které se líp naučím na CAE a příjmačky na VŠ – Obor AJ a literatura? Ve které je toho víc a je to lépe ucelené, jaké jsou vaše zkušenosti?

Mezi doplňkové knížky přihodím ještě Common mistakes a nějaké testbooky jako je testbuilder či jiné, obsahující kompletní testy.. to má, doufám, smysl? 3) Zde hodlám využít různých zdrojů, pro příklad etests.com či flo-jo…

Krom otázek 1) a 2), je zde ještě něco, co bych měl vědět, co by mi mohlo pomoct?

Díky moc, Fipkus

Na Vaší úrovni bych doporučil určitě si pořídit i Swana:
http://www.englishbooks.cz/…edition.html
http://www.englishbooks.cz/…c-tests.html

M.Vince je výborný na gramatiku a slovní zásobu, cvičení jsou přesně ve stylu Cambridge zkoušek.
Chybí tam Reading, Writing a Listening, ale oproti jiným knihám pro přípravu na zkoušku, které jsem viděl, to má hlavu a patu.

A přidal byste je k mnou zmíněným knihám nebo některé touto nahradil?

A jak byste mi poradil v rámci výběru mezi jednou a druhou knihou (má otázka 1 v původním příspěvku)?

Děkuji

M.Vince = Language practice for CAE (tedy ta, na níž jste se ptal) :)
Destination bohužel neznám, nemohu hodnotit. S Language practice mám ale dlouholeté, velmi dobré zkušenosti.

S výběrem první knihy Vám nepomohu, neznám podrobně ani jednu. Teoreticky kniha z vydavatelství Cambridge (tj. Objective) lépe pokrývá požadavky na Cambridge zkoušku, ale to je pouze můj odhad.

Díky za názor, vyberu Vince.

Ještě jednou prosím o něčí názor na mou první otázku, zbytek už jsem promyslel, jen se nemohu rozhodnout mezi Objective CAE a Ready for CAE, prosím, nějaké názory/zkušenosti?

Díky moc.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Fipkus vložený před 9 lety

Díky za názor, vyberu Vince.

Ještě jednou prosím o něčí názor na mou první otázku, zbytek už jsem promyslel, jen se nemohu rozhodnout mezi Objective CAE a Ready for CAE, prosím, nějaké názory/zkušenosti?

Díky moc.

Podle mě to zbytečně řešíte. V každé učebnici se vám dostane víceméně to stejné, nějaký reading, listening, use of english apod. Doporučuji si stáhnout učebnice (englishtips.org), prolistovat a mrknout, která se vám líbí víc.

Pokud to vezmu osobně, u Objective Advanced se mi třeba líbí, že nabízí i wordlist, což jsem u Ready for CAE nenašel, i když v učebnici na konci je, ale to je spíš seznam slov/kolokací bez jakékoli definice či uvedené výslovnosti.

Zde je odkaz na wordlist k Objective Advanced: http://www.cambridge.org/…initions.pdf

Na Objective se mi kromě toho i víc líbí grafická úprava a struktura knihy, ale to už záleží na preferencích každého z nás.

Ať už se rozhodnete jakkoli, doporučuji mít třeba i tu druhou knihu staženou v počítači a dělat si z ní cvičení, mnohem lepší to kombinovat než se upínat na jednu knihu.

Mam tu novou verzi Objective Advanced a prijde mi, ze vubec neodpovida urovni C1. Po zhruba 80 stranach jsem to vzdal. Kombinuju CAE Result a Gold Advanced (ta je rozhodne nejlepsi a jeji dodatek Gold Advanced Maximiser obsahuje spousty cviceni naprosto totoznych tem ve zkousce samotne), na slovicka mam Wordbuilder od Heinmanna, ktera je perfektni, pouzivam i Vocabulary for FCE+ a English Vocabulary in Use (Advanced a Upp-Interm). Destination taky nedoporucuju, mne proste nevyhovuje. Prijde mi, ze se snazi o zachyceni neskutecne obrovske spousty slov, frazi a idiomu, z nichz si realne clovek zapamatuje jen zlomek. Jinak co se tyce knizky cvicnych testu, mam starsi od National Geographic learning a je taky fajn, ty cviceni jsou od 2015 vicemene stejny. Co se tyce zkousky samotne, bal jsem se Use of English a Readingu, coz se nakonec dalo zvladnout uplne v pohode, ackoli casu nebylo moc. Nejhorsi byl rozhodne Listening, ktery jsem pri priprace podcenil a taky se to nakonec ukazalo :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.