ahead of/in front of

Dobrý den :)

Bylo mi vysvětleno, že:

In front of = dám když se ten objekt nemůže hýbat. Např. Wait for me in front of the school.

ahead of = dám když se to může pohybovat. Např. They are ahead of him.

+ U věty: There is a car accident ahead of our bus = zde by šlo i in front of.

• Jenže problém, který mám je, že na internetu jsem našel věty, které tomuto odporují:
  • I’ve always wanted to come visit,” he said, ahead of the inaugural TEB BNP Paribas Istanbul Open.
  • coaching exercises and mini-matches in-front of the Wimbledon crowds.

Třešínkou na dortu je tato diskuze kde se baví asi o dalším rozdílu těchto slov.

Děkuju všem za čas a pomoc s tímto problémem.

Ahead of není jen místní předložkou, ale i časovou, což je případ té první “problémové” věty (význam je “ještě/dříve než začne/začal”). Nevidím důvod, proč by v druhé “problémové” větě nemělo být in front of… celou větu neuvádíte, ale dá se to jakž takž pochopit – prostě předváděl(-i) cvičení a minizápasy před wimbledonským davem. Ten sedí – nepohybuje se (pohybují se jednotliví lidé, ale ne dav jako takový).

Co se týče té diskuze, přečetla jsem první tři příspěvky a nepřijde mi na nich nic divného… :-)

Děkuju!

Z té diskuze mi nebylo jasné toto:

ghu wrote:Is any difference between,“He was (stood) in front/ahead of me”

Yes there are differences in meaning. He was in front of me: This necessarily means that the fellow whom you are refering was standing in front of you and facing you. He was ahead of me means that the person was preceding you in a queue or sometimes, more advanced or more knowledgeable than you.

Na to později navazuje:

So, one who is ahead of someone is everyone who is standing before someone. Someone is In front of somebody, if someone is the next one aheAD OF somebody. Yes?

Přijde mi to jako ještě další použití ahead of/ in front of. :-(

Všechny významy ahead jsou ve slovníku:

http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…nglish/ahead?…

Já taky chápu in front of jako hned přede mnou a ahead of kdekoliv přede mnou + když je někdo “přede mnou”, tak to může znamenat i že je na vyšší úrovni (víc toho ví).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.