Help for English

Zalamování textu / nový odstavec / <br> Tag

 

Dobrý den,

setkávám se zde při psaní komentářů s nefunkčním zalamováním textu u krátkých textů, byť při samotném psaní i po kliknutí na tlačítko “Náhled” se text jeví v pořádku, po odeslání je text zformátován jinak, než byl před odesláním. Jedinou možností jak dosáhnout zalomení tohoto textu je použití některé z funkcí: seznam, nebo číslovaný seznam. Eventuálně se dá text zalomit tak, že se stiskne 2× ENTER(což pak dělá zbytečné mezery u textů, kde to není zapotřebí).

V HTML jazyce slouží k zalamování textu příkaz <br>, který se dáva za konec úseku, který chceme zalomit. Bohužel, tenhle příkaz zde nefunguje. Při stisknutí SHIFT+ENTER se sice vloží do formáře za textem tag <br/>, nicméně při zobrazení příspěvku je pak tag i stejně zobrazen, namísto aby plnil svou funkci a zalomil text.

Ukázka špatného zobrazení – text se nezalamuje, je na stejném řádku:

první řádek druhý řádek

Ukázka jak by měl být text zobrazen – takhle byl text napsán. Je zde navíc použita funkce seznamu, aby byl text zalomen správně.:

  • první řádek
  • druhý řádek

Pozn.: při vložení tagu <br> se ještě v náhledu tváří vše v pořádku (text je zalomený), nicméně po odeslání je v textu zobrazen pouze text <br> a odstavec na daném místě není.

Použijte mezeru (SPACE) na začátku nového řádku. Potom to bude v pořádku:

řádek 1
řádek 2

:)

Máte pravdu, Vaše vychytávka funguje. Děkuji za tipa.

:idea: i tak by bylo vhodné tuhle chybu opravit.

Dobrý den,

děkuji za nahlášení problému. K formátování textů používáme Texy! více viz Syntaxe – proto při stisknutí 2× ENTER se vloží nový odstavec, a jak říká kolega, pro odřádkování použijte ENTER a mezeru.

Z bezpečnostních důvodů jsou v diskuzním fóru (soukromé zprávy atd.) vypnuty všechny HTML tagy, to zda je možné povolit pouze tag <br> jsem nezkoumal, dle mého názoru to není třeba.

Rozdíl mezi náhledem a tím co se skutečně zobrazí je chyba, opravím.

Přiznám se, že o funkci SHIFT + ENTER jsem ani nevěděl. Pokusím se na fóru upravit její chování, případě ji vypnout.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.