Help for English

2 nesrovnalosti

 

Phil Kessel gets his first goal as a member of the Pittsburgh.

U videa, kde hráč dává gol byl tento popisek, nerozumím tomu, proč je zde použitý tento přítomný čas, vždyť nehodilo by se spíše “has given” popřípadě nějaký minulý čas? Nebo pokud to vezmu jako v době sledování videa tak přítomný průběhový nebo-li právě dává gol? A potom, “get goal” má stejný význam jako např. “score”?

A druhý problém, je zde prosím nějaký článek, kde je vysvětlena gramatika použitá ve větě: “somebody may be using something…” Jde mi o tu frázy may be using, netusim jak to vzniklo :)

Děkuju moockrát :)

1 – pro popis (obrázku) nebo ve vyprávění se používá přítomný prostý či průběhový. Zde se obrázek bere jako součást vyprávění (článku), oni zachytili ten moment, kdy získává první gól jako hráč pro/za Pittsburgh.

2– viz článek: MAYBE nebo MAY BE?.

Jak píše Lucka…asi bychom přirozeněji řekli připisuje si, vstřeluje, dává první gól. Každopádně get goal je kolokace, která je v pořádku. Je fakt, že častější je sloveso score.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.