Help for English

Cíl CAE, ale ještě nejsem na takové úrovni

Ráda bych se zeptala. Potřebuji mít složenou zkoušku CAE. Řekla bych ale, že jsem tak těsně před úrovní B2. FCE bych možná zvládla, ale určitě ne na A. Jak bych se měla na certifikát CAE nejlépe připravovat? Mám se už konkrétně zaměřit na tuto úroveň? Bojím se ale, aby učivo nebylo příliš těžké. Popř. jestli mám nejdřív dojít na úroveň, kdy budu FCE testy dobře zvládat a pak přejít na CAE. Děkuji

Měla byste jít postupně. Je nelogické, abyste přeskakovala úroveň, kterou ještě nemáte stoprocentně zvládnutou, a vrhala se rovnou na vyšší mety. I kdybyste se o to pokusila, sama si uškodíte, neboť vám později budou chybět věci, které byste v té rychlosti a nedůslednosti zanedbala. Je to, jako kdybyste chtěla stavět dům, ještě ani neměla hotové základy a už se chtěla pouštět do střechy. Pokud z nějakého důvodu potřebujete mít zkoušku CAE, je jenom jedno řešení, a to – pustit se do intenzivního samostudia, nejprve zvládnou látku na úrovni B2 (FCE) a na ni plynule navázat… Já osobně jsem měl mezi zkouškami FCE a CAE mezeru tři čtvrtě roku…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.