Help for English

More important, ...

Narazila jsem na větu:
„Even more important, some of the early colonists- and many more as time went on – were not English at all.“

Ten začátek věty se mi nějak nezdá – dala bych tam buď:
EVEN MORE IMPORTANTLY nebo WHAT´S EVEN MORE IMPORTANT is that..
:?

„Ještě více důležitější…“

Nebo odkud to máš?

no, mně je jasné, co to znamená :-D ale do té věty se mi to nehodí. Mám to z materiálů ke studiu aj na VŠ

No, mohla by to byt ta situace jak Marek zminuje ze se v hovorove ang. pouzivaji adj. misto adv. Ale to na hovorovou rec moc nevypada.

Asi je proste jenom vynechane „what is…“

to je právě to, že v knize o historii Ameriky se asi moc hovorovýho nenajde…proto by mně taky zajímalo, jakto, že to je napsaný takhle.

Mě to tam naopak pijde logické.. nevím, co by tam dělalo „importantly“… to mi tam nesedí… ale asi počkáme tedy na Marka…

important = důležitý
importantly = A, což je důležité

nebo teda ledažeby se dalo important použít ve stejném významu :? Což ovšem poněkud mate moje (i když ne nijak převratný) jazykový cítění…No ale už jsem beztak narazila na různé zajímavé věci, jako třeba to, že „for all the efforts“ znamená „navzdory všem snahám“. Takže jsem připravená na všecko :-( ( :-D )

Smajlíka (toho s otevřenou pusou do „O“) si nevšímej, to ten proklatý BBCode (no, vlastně on to není přímo BBCode, ale funguje to podobně…) :-)

Jenže pozor, příteli…Přečetl jste si pořádně tu moji větu? :-) Já nepochybuji o tom, že EVEN MORE IMPORTANT existuje (a je hojně používané)-ale do té MOJÍ VĚTY se nehodí…

Ano, Dipsiku, souhlasím s vámi. EVEN MORE IMPORTANT není gramaticky vhodný začátek věty.

takže je ta věta špatně? No nazdar, takže já jsem si zatím přečetla dvě stránky ze zadaných materiálů a už jsem tam našla tři chyby (ačkoliv dvě z toho určitě překlep – toto je ta třetí).
btw. já bych to „Even more important“ na začátek věty klidně i dala, ale musela by to být úplně jiná věta, třeba něco jako tohle: Even more important, though equally forgotten element is… – já vím, blbost, ale gramaticky dobře, ne? :-)

ale to ano, samozřejmě, ale to není ADVERBIAL, ale část podmětu, navíc by předtím musel být člen – AN EVEN MORE IMPORTANT (element).

aha, to mně nenapadlo…
Děkuju

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.