Help for English

Umístění příslovcí ve větě

Dobrý den,
u pana Murphyho jsem se dočetl, že adverbs se umísťují před slovesa (kromě tvarů sloesa BE – tehdy se umísťují za něj)

Nedočetl jsem se ale, zda se připouští také jejich umístění na začátek věty. Např. Also I read some books – I also read some books.

Díky za případnou odpověď

Velice zajímavá otázka, zrovna včera jsem řešil to samé, napadlo mě totiž, že bych tím ALSO na začátku věty pak mohl nahradit AND které na začátku věty být nemá. Šlo by to teda? :)

Příklad:
Click on the button and fill in the form.
Also don't forget check…

Já to viděl dostkrát na začátku věty…

ne obecně ADVERBS. ADVERBS mohou mít tři polohy, na začátku, na konci a nebo před slovesem.

Vy asi mluvíte jen o těch, co patří před slovesa. Na začátku věty být někdy mohou, potom se ale často oddělují čárkou, jako cokoliv, co se ve větě strčíá tam, kam to nepatří.

ALSO na začátku je hovorové, v psané angličtině by to bylo asi takové, jako kdybyste tam použili AND. Ve formálním stylu se na začátku používá např. FURTHERMORE, MOREOVER, SECONDLY, atd.

Díky za vysvětlení.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.