Nemáte někdo zkušenosti s touto metodou výuky?
Nemáte někdo zkušenosti s touto metodou výuky?
CO TO JE???
callanova metoda je metoda, kdy se učí cizí jazyk formou výuky mateřského jazyka. Neučíš se pomocí gramatických cvičení, ale většinou formou otázek a odpovědí, konverzace atd. Mluvčí mluví velmi rychle a ty se po čase (musíš překonat počáteční šok) taky chytneš. Jinak k mým zkušennostem: nemám na drahé jazykové školy, ale našel jsem si pár kámošů na myteacher.cz a taky přes skype. Tato metoda je prý vhodná i pro začátečníky, ale nevím. Sám jsem na středně pokročílé úrovni a mě metoda učení pomocí konverzace velmi vyhovuje. Kombinuji to však i s výukou na střední škole.
Na temto typ výuky je velice zajímavý výukový program Roseta Stone.
kde ho najdu ten program
Ahoj všichni, sháním tip, kde je možné v ČR koupit učebnice Callan
Method. Díky za info.
Presne túto otázku som sa chcel opýtať- nemyslite si však, že je to len
určitý druh reklamy?
Snažil som sa pochopiť, prečo sa touto metódou neštudujú aj iné jazyky
ako angličtina, ale zatiaľ som na to neprišiel
OsF- skús si ich pýtať priamo v jazykovke
Ssamo: mám pocit, že se callanovkou studují i jiné jazyky než
angličtina .. nehledala jsem to, ale není to přímo na ofic. stránkách
callanovky?
OsF: přímo v jazykovce, kde callanovku učí
Myslím, že žádná metoda, která nebere v potaz individuální potřeby žáků, nemůže být „postavená na dobrém základě“. Sám píšete, že není moc vhodná pro lidi, kteří potřebují věci vidět napsané apod.
Učitel by měl vědět, jaké má ve třídě studenty a podle toho k výuce přistupovat. To je jedna z důležitých věcí, které s student učitelství naučí na VŠ. Výzkum jde neustále dopředu, dnes se např. mluví o tzv. ‚multiple intelligences‘…
Osobně mi jdou metody, u kterých je METODA důležitější než ŽÁK, proti srsti.
Mam taky pocit, ze je tu nejako vela reklamy na Callanovu metodu, ze by SPAM?
WEBBI: Upozorňuji, že pokud nepřestanete spammovat (ať již pod tímto či jiným nickem), bude zablokována celá vaše IP a nebudete moci dále vkládat žádné komentáře ani příspěvky ve fóru
Ahoj, po přečtení této diskuze jsem zjistila, že jsem touto metodou prošla. Učí ji v Austrálii, kde příchozí emigranti neumí anglicky a potřebují se ji rychle a dobře naučit. Nevýhodou je že se gramatika učí jen minimálně. Já jsem uměla na začátku jen pozdravit a poděkovat a po deseti týdnech „nalejvárny“ jsem normálně mluvila, psala a četla. Po návratu do Česka jsem sehnala práci u obchodníka s handycraft and silver jewelery v jihovýchodní Asii.
" Nevýhodou je že se gramatika učí jen minimálně „
“deseti týdnech „nalejvárny“ jsem normálně mluvila, psala a
četla."
To se trošku bije je? Jak může člověk něco napsat, když ani neví
jak?
Lekci dostane každý nakopírovanou přesně na míru tomu, co se bude probírat, do toho papíru si může každý napsat dle své potřeby cokoliv. Mě stačilo pouhé nahlas přečtení textu k tomu, abych si zapamatovala spelling. Říká se tomu fotografická paměť.
A když pak člověk má napsat formální dopis, bez znalosti gramatiky,
tak to funguje jak? Fotografická pamět?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.