Help for English

log on / log in

Dobrý den, ahoj.
Mohu Vás poprosit o kontrolu překladu níže uvedené věty v kontextu tel. rozhovoru.

Věta:
Předpokládám, že jste se už zkoušel přihlásit na jiném počítači, na kterém se jiný uživatel přihlásí v pořádku.

Překlad:
I assume you have tried to log into another computer which another user logs on properly.

Dost bojuji také v použití správných předložek log on/log in/log onto/log into. Prostě nějak nedokáži rozlišit, zda se ve IT používá pro přihlašování do nějakého programu/do počítače atd. předložka on či in.

Moc Vám děkuji Vám za kontrolu překladu.

Já to osobně používám následovně :

log in /on – přihlásit se First, you need to log in.
log out/off – odhlásit se

Když uvedeš kam(do systému, k počítači):
log into/onto the computer – přihlásit se do PC
log out of/ off the computer – odhlásit se od PC

First you need to log into your network account.

Ale to nevylučuje, že můžeš říci: First, you need to log in on another PC.

Myslím, že se dnes pojmy log in a log on používají víceméně zaměnitelně… a různí lidé v tom vidí různé rozdíly, ale to je asi způsobeno tím, jak je počítač či počítačová síť vnímána…

Pokud Vás zajímají různé názory, zkuste si vygooglit log on vs log in, a uvidíte mraky různých diskusí, kde skoro každý říká něco jiného.

Oxfordský slovník je uvádí jako zaměnitelné také.

Děkuji Vám moc. Diskuze si prostuduji ze zajímavosti. Jinak ten můj návrh překladu mohu takto použít? Je gramaticky správný a dává smysl? Děkuji

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 9 lety

Myslím, že se dnes pojmy log in a log on používají víceméně zaměnitelně… a různí lidé v tom vidí různé rozdíly, ale to je asi způsobeno tím, jak je počítač či počítačová síť vnímána…

Pokud Vás zajímají různé názory, zkuste si vygooglit log on vs log in, a uvidíte mraky různých diskusí, kde skoro každý říká něco jiného.

Oxfordský slovník je uvádí jako zaměnitelné také.

To že jsou víceméně zaměnitelné jsem naznačil právě tím lomítkem. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.