Help for English

Anotace - pomoc s překladem

 

Zdravím, mohli byste se kouknout na můj amatérský překlad a popřípadě jej opravit? Angličtinu jsem nepoužíval ani nepamatuju…

This diploma thesis is concerned with the research of latinisms and graecisms in the actual German language. The theoretical part of the thesis describes vocabulary from the point of view of foreign words and loanwords and gives insight into the influence of Latin and Greek on German language from its beginning up to the present. The practical part analyzes frequency, proportional representation and function of latinisms and graecisms in the contemporary quality press and tabloids of Germany, Austria and Switzerland. This research is narrowed at the domain of politics, culture and sport.

Diplomová práce se zabývá výzkumem latinismů a grecismů v současném německém jazykce. Teoretická část popisuje slovní zásobu z hlediska cizích a přejatých slov a přibližuje vliv latiny a řečtiny na německý jazykod jejího vzniku do současnosti. Praktická část zkoumá četnost, poměrné zastoupení a funkci latinismů a grecismů v současném seriózním a bulvárním tisku Německa, Rakouska a Švýcarska. Tento výzkum je zúžen na oblast kultury, politiky a sportu.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.