Zdravím, byla jsem přijata do Olomouce na filozofickou fakultu – dvouobor Anglická a Německá filologie a taky na fakultu pedagogickou – též dvouobor Anglický a Německý jazyk zaměřen na vzdělávání. Mám trochu dilema! Četla jsem článek od jedné bývalé studentky Anglické filologie, a dozvěděla jsem se nejen, že je to zaměřeno převážně na čtení a rozebírání knih, ale také, že jelikož nejsou skoro žádné předměty zaměřené na praktickou stránku jazyka, ztrácí se pak schopnost komunikace. Je mi jasné, že to záleží i hodně na osobní přípravě, ale mám-li studovat dva jazyky a číst tedy stovky knih, nevím, zda by vůbec byl nějaký čas na nějaké praktické studium. Naopak, co se týče pedagogické – není mým snem být učitelka – vlastě ještě nevím, zda bych v budoucnu chtěla učit nebo ne, což není ideální pro studium na pedagogické ale zase si myslím, že na pedagogické se právě ta praktičnost jazyka tolik nevytrácí. Ale nevím, a proto mám to dilema Kam byste šli vy? A myslíte, že při studiu na FF budou mé znalosti jazyků na podstatně vyšší úrovni? Budu vděčna za jakoukoliv osobní zkušenost (učitel / student na těchto fakultách) i za jakýkoliv osobní názor
Děkuji moc