Dobrý den.Existuje někde seznam sloves které jsou následované gerundiem?Jako například-.He admitted stealing the money.He avoided answering my question.Uvažuji o Oxford Advanced Learners Dictionary.Děkuji
Dobrý den.Existuje někde seznam sloves které jsou následované gerundiem?Jako například-.He admitted stealing the money.He avoided answering my question.Uvažuji o Oxford Advanced Learners Dictionary.Děkuji
U každého slovesa najdete ve slovníku informaci, s čím se pojí.
Vysloveně seznam by mohl být třeba na wikipedii.
Základní rozdělení naleznete také např. zde: Verb Patterns
(slovesné vzorce).
Děkuji.Já jsem si zadal do google-verbs followed by gerunds list..Angličtina mě každý den něčím překvapí.Například dnes feeling blue-znamená cítit se smutně, depresivně.piece of work this guy-asi něco jako podivín.
Děkuji.Já jsem si zadal do google-verbs followed by gerunds list..Angličtina mě každý den něčím překvapí.Například dnes feeling blue-znamená cítit se smutně, depresivně.piece of work this guy-asi něco jako podivín.
No ano, od toho je slovo (a hudební styl) BLUES.
https://en.wikipedia.org/wiki/Blues#…
Btw, ještě v českém folku 80. let najdete spojení typu “když mám
blues” apod.
K druhému spojení si můžete najít (a poslechnout) píseň ze slavného muzikálu Hair “What a piece of work is man”, jejíž část pochází z Shakespearova Hamleta (https://en.wikipedia.org/…ork_is_a_man).
Díky.To jsem nevěděl.I'm feeling blue je v písni wish you were here od Rednex,taky znamý jako víš chcípla myš.Správně by měla zpívat I wish you were here-Já si přeji aby si tady byl.
Díky.To jsem nevěděl.I'm feeling blue je v písni wish you were here od Rednex,taky znamý jako víš chcípla myš.Správně by měla zpívat I wish you were here-Já si přeji aby si tady byl.
Podmět může být v hovorové angličtině vypuštěn, viz Ellipsis #1: Hovorové “ostříhané” věty.
(I) wish you were here – v tomto případě možná spíš “Kéž bys tu byl”.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.