Help for English

Reading - vysvětlení odpovědi

Ahoj, mám text a mám odpovědět na otázku, jaký tvrzení je zmíněno o internetu v odstavci. Nechápu jak došli k takovému řešení. Díky za vysvětlení. PS: Je to cvičný test na zkoušku CAE.

Zadání: What point is made about the internet in the third paragraph? Správná odpověď: D) The way in which it works is far from neutral.

‘We shape our tools,’ said the philosopher Marshall McLuhan, ‘and afterwards they shape us.’ This adage is corroborated every time most of us go online. We’ve built information tools (like search and social networking systems) that embody our biases towards things that affect those who are closest to us. They give us the information we think we want, but not necessarily the information we might need.

Z té poslední věty by se to myslím dalo odvodit. Ale fakt je, že ta odpověď je trochu významově nepřesná…

Způsob jakým internet funguje, nebo konkrétně způsob jakým nás internet ovlivňuje, není vůbec neutrální – to podle mě na text docela sedí, píše se zde, že internet ovlivňuje naše názory, předsudky… A často získáme informace, které nás ovlivní, i když to nechceme – což znamená že se nejedná o úplně neutrální zdroj…

Důležité jsou ostatní možnosti, které jste neuvedl, k této možnosti může vést nesprávnost těch ostatních

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.