Help for English

Dvě úrovně za necelý rok?

 

Potřebovala bych o příštích letních prázdninách získat CAE, přičemž teď jsem asi na B1. Zajímalo by mě, zda je to možné a zda má vůbec cenu se o to pokoušet? Samozřejmě počítám s intenzivní každodenní přípravou.

Chtěla bych každý den přečíst třeba jednu kapitolu nějaké knihy v originále, sledovat seriály, Misterduncana na youtube, samozřejmě si průběžně dělat testy tady a jinde na gramatiku a hlavně samozřejmě učebnice. Plánuju používat English grammar in use, advanced grammar in use, grammar and Vocabulary for Advanced, Common Mistakes at CAE a CAE – practise tests.

Gramatiky se nebojím, problém vidím hlavně ve slovní zásobě – potřebovala bych se za ten necelý rok naučit ideálně 5000 slov, což ale vychází na 15 denně. Má to smysl?

Jaký postup učení byste mi doporučili?

Bojím se, že si toho nakládám moc, ale je to pro mě opravdu důležité

A ještě něco – učebnic je hrozně moc, já chci teda jako hlavní Grammar and Vocabulary for Advanced, ale je podle vás něco lepšího? Třeba Complete CAE, CAE Gold, Complete CAE, Certificate in advanced english… Jak si z milionu učebnic vybrat?

Ohledně učebnic mrkněte na tyto diskuse:
http://www.helpforenglish.cz/…-samostudium
http://www.helpforenglish.cz/…prava-na-cpe

Zda se lze či nelze za několik měsíců naučit několik tisíc slov, je těžké říci. Někdo to dokáže, jiný ne (ani třeba za několik let). Rozdíl je samozřejmě mezi pasivní a aktivní znalostí. Pokud to potřebujete aktivně, je nezbytné ta slova používat, v mluvení a psaní, jinak je zase zapomenete (resp. budete jim rozumět, ale sama je nepoužijete).

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.