Dobrý den.
Mohl bych taky pouzít predprítomný cas ?Have been changed forever.Je to ve filmu Rob Roy.Pricina v minulosti nezmenený následek doposud
Dekuji
Dobrý den.
Mohl bych taky pouzít predprítomný cas ?Have been changed forever.Je to ve filmu Rob Roy.Pricina v minulosti nezmenený následek doposud
Dekuji
Oprava-Have changed forever
Odpověď najdete v článku Předpřítomný čas #2: Něco je jinak – část “Polovičatá pravidla – školní poučka”.
Výše zmíněný článek si určitě přečtěte, ale je to vlastně jednoduché – když uvedete přesný časový údaj (čas, bod), který ukotví tu událost do minulosti – jako zde at the dawn of the 1700's, tak to nelze dát dohromady s předpřítomným časem. Musí být minulý.
Výše zmíněný článek si určitě přečtěte, ale je to vlastně jednoduché – když uvedete přesný časový údaj (čas, bod), který ukotví tu událost do minulosti – jako zde at the dawn of the 1700's, tak to nelze dát dohromady s předpřítomným časem. Musí být minulý.
Díky, já jsem si to nějak špatně přečetl a příliš jsem se zaměřil na ten “důsledek v přítomnosti”.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.