Help for English

akceptovani certifikatu z anglictiny z jine zeme nez Cesko

 

Dobry den, mam certifikat City and Guilds English level 2-podle tabulky to je v Cesku jako FCE zkouska(delala jsem ji v Anglii). Musim si ji nechat overit v Cesku aby byla uznaná a mohla jsem ji pouzit?Mela by byt spravne akceptovatelna v kterekoliv zemi,ale musim si ji nechat prvni overit na ministerstvu aby byla uznaná? Dekuji za odpoved

Nevím to jistě, ale myslím, že nic nikde ověřovat nemusíte. Jestliže má nějaká zkouška mezinárodní platnost, tak by jí měli uznat všude tam, kde prohlašují že takový druh zkoušky akceptují a to bez ohledu na to, kde (v jaké zemi) byla daná zkouška složena, což platí i pro zaměstnavatele.
Co se týče místa pro vykonání mezinárodních jazykových zkoušek, mělo by to vždy být akreditované centrum, které má k pořádání takové zkoušky příslušné oprávnění a může vám tak vystavit platný certifikát.

Ještě bych podotkl, že zkoušky City and Guilds již neexistují.

Podle mě není třeba nechávat ověřovat. Mám tuhle zkoušku také a pokud se nepletu, na dokumentu není vidět, ve které zemi byla zkouška složena. Hlavní je, že je na seznamech akceptovaných zkoušek. P.S.: Ano, už neexistují, ale akceptované jsou pořád. Nyní se přejmenovali na Language Cert.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.