Help for English

Budoucnost bez "Will"

Dobrý den,

omlouvám se, nevím, jestli píšu do správné kategorie, ale chtěl jsem se zeptat na jednu problematiku a to, vyjádření budoucnosti, bez použití will

Např. ve vetě: I hope we meet again – vyjadřuje budoucnost (Doufám, že se znovu potkáme – někdy v budoucnu). Slýchávám to celkem často, ale sám mám tendenci, když se jedná o to říct něco, co se týká budoucnosti dávat tam “Will” nebo “Going to”.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jak se tato problematika nazývá, případně je tu na HFE o tom nějaký článek, který toto vysvětluje, abych se mohl naučit nějaká pravidla?

Není mi jasné a trochu mě to mate, kdy to můžu říct bez “Will” nebo “Going to” a kdy je naopak musím použít

Děkuji moc

V English Grammar in Use pri “will” a “going to” to mas uvedene, ze “hope” je vynimka, t.j. ze po nom nasleduje zvacsa pritomny cas na vyjadrenie buducnosti. ;)

Nebo se budoucí čas vyjadřuje přítomným prostým zejména u nějakých časových události ( jízdní řády, začátky filmů v kině atd)

The train leaves at 8:45 am.
The film starts in 20 minutes.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Václav Luks vložený před 8 lety

Dobrý den,

omlouvám se, nevím, jestli píšu do správné kategorie, ale chtěl jsem se zeptat na jednu problematiku a to, vyjádření budoucnosti, bez použití will

Např. ve vetě: I hope we meet again – vyjadřuje budoucnost (Doufám, že se znovu potkáme – někdy v budoucnu). Slýchávám to celkem často, ale sám mám tendenci, když se jedná o to říct něco, co se týká budoucnosti dávat tam “Will” nebo “Going to”.

Chtěl jsem se tedy zeptat, jak se tato problematika nazývá, případně je tu na HFE o tom nějaký článek, který toto vysvětluje, abych se mohl naučit nějaká pravidla?

Není mi jasné a trochu mě to mate, kdy to můžu říct bez “Will” nebo “Going to” a kdy je naopak musím použít

Děkuji moc

Dobře, děkuji moc všem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.