Help for English

Jak začít

 

ahoj, prošel jsem toho hodně, ale mám spíše jinou otázku a to je, jak a čím začít. Osobně mám problém jak se slovní zásobou, tak pochopením minulého času apod. Snažil jsem se učit to i to…dokola, oboje stejně, jedno dřív, číst knihy, poslouchat audio a nějak to není jako organizované. A teď otázka. Chtěl bych tomu dát formu, abych prostě viděl nějaký progress. Proto mne napadlo, že to vezmu uplně jednoduše,

a. nejdříve se naučím nějakou slovní zasobu slovíček, řekněme 800 ? b. naučím se všechna nepravidelná slovesa c. naučím se do,did …could, would apod… d. začnu dělat gramatické testy a doplnovacky apod.

Je možné si to nějak takto naplánovat, aby to mělo smysl? Jezdím do práce třeba 40 minut, denně tomu tedy mohu věnovat 40+40+40 před spaním. Potřeboval bych to tedy nějak naplánovat, abych se v tom neplácal a měl ten čas smysl, nyní jako dělám všechno a nic. Můžete mi doporučit nějaký učební plán, který bych mohl plnit a “odškrtávat” ?

Díky moc

Vás problém tu už opísalo veľmi veľa ľudí. Odpoveď je jednoduchá. Najprv si prejdite sekciu tu na týchto stránkach Angličtina pre začiatočníkov a ak to prejdete bez zaváhania, tak máte triviálne základy zvládnuté. Ďalší postup je už vždy individuálny, univerzálny plán neexistuje. Študujte to, čo práve neviete. Po čase by ste mali zbadať, že Vám všetko začne dávať zmysel a veci do seba začnú zapadať.

slovicka bez kontextu zabudnes

to uz je lepsie ist podla nejakej ucebnice pre samoukov

tie nepravidelne slovesa sa naucit je dobry napad

Vypadá to, že úplný začátečník nejste, přesto si můžete projít zmíněný Kurs pro začátečníky (Angličtina pro začátečníky – Mapa kurzu).
Pokud máte EnglishMe, najdete jeho vylepšenou formu zde: http://app.englishme.cz/course.map/
(Pokud EnglishMe nemáte, vřele doporučuji – ve Vašem případě to bude ideální společník na cesty.)

Já osobně z vlastní zkušenosti doporučuji
1) číst zjednodušené knihy + poslouchat je (Zjednodušená četba )
2) teprve potom se zabývat gramatikou
Opačný postup je mnohem pomalejší a méně efektivní.

Každému vyhovuje něco jiného, zkuste více variant a uvidíte, co se Vám bude nejvíc zamlouvat. :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.