radšej,mal som mať ...

Ja som to napísal k téme výpoveď tak to radšej dávam pod týmto názvom sorry.
Ako bude táto veta:
1.Radšej skončím/dám výpoveď ako by som to mal robiť.
- idem mi o tu vetu ale najmä o slovíčko RADŠEJ neviem aké tam bude, pretože keď som hľadal v slovníku našlo mi veľa výrazov a neviem aký sa kde správne používa

keď píšem ešte ma napadli tri vety, ktoré ale nesúvisia s touto:
1.Mal som mať dnes voľno, ale robím/pracujem.
- ako sa vyjadruje mal som mať mňa prvé napadlo had to have ale to je musel som mať myslím si neviem

2.Nechcel by som byť tebou.
3.Nechcel by som tam byť.
- bude v angličtine taktiež podmieňovací spôsob alebo nie

Poprosil by som preklad všetkých viet čo som napísal a ak sú na help for english články k problematike týchto viet ako sa vyjadruje:
1.RADŠEJ

2.MAL SOM MAŤ

3.PODMIEŇOVACÍ SPOSOB – KEDY JE V ANGLIČTINE ROVNAKÝ AKO V SLOVENČINE A KEDY NIE AK TO TAK VOBEC JE NIEKEDY ROVNAKO V OBOCH JAZYKOCH
Ďakujem

1 I'd rather…

1 I was supposed to be on vacation … třeba
2. I wouldn't have wanted (huh? asi jo) to be with you
3. to samé

Jinak podmiňovací způsob v EN je, je tu na to dokonce článek… podmínkové věty (zero/first/second conditional)

OK ďakujem nieže by som Vám neveril, ale ak tento môj článok bude čítať pán Vít a ak bude mať čas bol by som rád keby mi on odpovedal a tú prvú vetu som chcel celú, ale aj tak ďakujem :-D

už odpověděl… a je to trochu více jinak :-)

Jo být tebou, ne s tebou :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.