Help for English

rozdíl mezi this year a few years ago

Zdravím

Mohl by někdo vysvětlit jaký je mezitím rozdíl?????

this year = tento rok, letos
a few years ago = před pár lety / few years ago = před několika málo lety

JJ to vím ale potřeboval bych vědet kdy mám použít this a kdy few years ago

Obávám se, že Vám nerozumím. “this year” a “few years ago” jsou přece dvě úplně jiné věci, proč potřebujete dělat rozdíl v použití? Mohl byste uvést nějakou větu, kde byste to chtěl vysvětlit?

Když mám třeba větu. Tento rok nebo před několika lety měla naše společnost obrat 20 milionu euro. Jak mám poznat jestlis mám použit this year nebo a few years ago???

Fakt Vám nerozumím… Vždyť to jsou dvě úplně jiné věci (tento rok X před několika lety)! Chápal bych, kdybyste se ptal na rozdíl mezi “a few years ago” X “few years ago”, ale Váš dotaz nechápu. Prostě když ta společnost měla ten obrat letos, je to “this year”, když před pár lety, tak “(a) few years ago”.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Tomáš Ulrich vložený před 8 lety

Když mám třeba větu. Tento rok nebo před několika lety měla naše společnost obrat 20 milionu euro. Jak mám poznat jestlis mám použit this year nebo a few years ago???

Tento rok nebo před několika lety měla naše společnost obrat 20 milionu euro.

Takto postavená veta nemá logiku. Alebo potom je použité nelogicky “nebo”. Nemá tam byť namiesto “nebo” napr. “ako i” apod. ?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.