Vnořené uvozovky

Dobrý den, jak se prosím napíšou uvozovky? ‘I heard a voice said 'Hello’,' said Tom.

“I heard a voice say ‘Hello’,” said Tom.

Děkuji, takže je to stejně jako v Čj. Myslela jsem si, že v britské angličtině se používají jen jednoduché uvozovky '.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Elisa24 vložený před 8 lety

Děkuji, takže je to stejně jako v Čj. Myslela jsem si, že v britské angličtině se používají jen jednoduché uvozovky '.

Rozdíl je v tom, že v češtině se používá nejprve dolní uvozovka, pak horní (‚X‘), v angličtině jsou oboje nahoře (‘X’). Jak v češtině, tak v angličtině můžete použít dvojité i jednoduché uvozovky (ale v angličtině mi jednoduché přijdou častější než dvojité.)

myslel jsem si, že potřebujete nějak odlišit uvozovky uvozující větu jako takovou, a naproti tomu uvozovky kolem slova hello… hlavní rozdíl oproti češtině je ale, jak píše markéta – v češtině začínáme uvozovkami dole, v angličtině jsou jak na začátku, tak na konci věty uvozovky nahoře.

Dobře, děkuji

Viz také
Přímá řeč v angličtině
nebo
https://en.wikipedia.org/…otation_mark
(Zde najdete rozdíly v psaní uvozovek v jednotlivých jazycích.)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.