Help for English

Rychlé a efektivní učení

 

Když jsem se zeptala profesora, jak se rychle a efektivně naučit jazyku anglickému, odpověděl, že nejlepší je, když se učí hrou. Když je to pro vás zábavné a sami chcete se zlepšovat. Máte pro mne nějaké rady? Nebo doplnění?

Mně hodně pomáhá a naplňuje četba knih, sledování filmů a dokumentů v angličtině, rád píšu na fóra a také mě baví překlady, zejména titulkování. Určitě je dobré s někým v angličtině konverzovat. Já se za tímhle účelem scházel s jedním známým, který se stejně jako já potřeboval zdokonalit v mluvené angličtině a byla to docela zábava.
Klasické hry mě zase tak moc neoslovujou, už jsem na ně asi moc starej :-), ale pro děcka, pokud je to baví, jsou určitě přínosem.

Jak píše Josef, dělejte v angličtině cokoli, co vás baví. Nudné věci Vás těžko někam neposunou, mozek se jim bude vzpírat, tak jako to dělal dvacet let ve škole.
“Hra” nemusí být jen to, co si představíme jako dětské hraní. Viz např. https://en.wikipedia.org/…/Homo_Ludens.

Mne osobne dobre funguje metóda, keď si pri žehlení, umývaní riadu a pod. púšťam nejakú video lekciu, ktorú som si predtým pozrela a dokonale pochopila. Teda ju mám zvládnutú teoreticky. Tým počúvaním si ju dávam nenásilne do podvedomia. Veľa veci mi potom naskočí v pravej chvíli úplne automaticky – samo od seba – bez toho, aby som to chcela alebo aby sa o to snažila.

Děkuji za odpovědi, jistě vše vyzkouším. ;-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.