Help for English

Je toto správně/špatně?

Dělal jsem test na UK hum. studia a v aj jsme měli zaskrtnout chyby…já si nebyl jist u následujících částí. ..mohl bych poprosit a názor zda jsou tyto “konstrukce” možné? Diky. Píšu z mobilu…pak tento příspěvek upravím :)

• …and some its attractions… jde some + its ? Nezní to špatně, ale jistota je jistota
  • …has so far dared to… zní mi ok, ale chci se raději ujistit
  • …have done so far too little …toto se mi nějak nezdá. ..jde to použít?

Druhý a třetí bod jsou dobře (i když teda u toho třetího bych já osobně trochu upravil slovosled – have done too little so far – ale asi je to možné i takhle), u té jedničky si nejsem jistý, líp by mi to znělo s OF, ale nevím, jestli je možné ho vynechat.

Zapomněl jsem dodat, že by se případně mělo vyškrtnout jedno slůvko z těchto “vět” . Doufal jsem, že “so far” se nepovažuje za jedno slovo :D

Se vší úctou nelze stoprocentně určit, která slova byla navíc či chybně, když sem dáte pouze kusy vět. U té první věty se zřejmě jedná o vynechání of (some of its), jelikož some its nelze, ale opravdu to nejde říct s jistotou, když se může o chybu jednat někde jinde ve větě, kterou jste sem celou nedal…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 8 lety

Se vší úctou nelze stoprocentně určit, která slova byla navíc či chybně, když sem dáte pouze kusy vět. U té první věty se zřejmě jedná o vynechání of (some of its), jelikož some its nelze, ale opravdu to nejde říct s jistotou, když se může o chybu jednat někde jinde ve větě, kterou jste sem celou nedal…

Já vím, že dle tohoto to asi nelze říci 100% a omlouvám se. Bohužel nebyla možnost kam si to poznamenat/vy­fotit. :-(:.

To se neomlouvejte, není proč. A vy nebudete mít možnost se na test podívat ve své přihlášce? Nevím, jak to chodí na UK, ale na MUNI (Brno) jsou testy, které uchazeč dělal, k dispozici v e-přihlášce, po vyhodnocení.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.