Help for English

Styl učení slov a významů

 

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký styl učení slov preferujete a myslíte, že je výhodnější? Naučit se všechny významy jednoho slova, např GET, nebo se naučit jen ten nejzákladnější význam a postupovat k dalším jiným slovům?

Nejsem zastáncem učení se samotných slovíček. Alespoň v angličtině určitě ne. Právě kvůli desítkám různých významů je lepší učit se rovnou použití ve větách.

Tak jsem to myslela, já se neučím slovíčka odděleně, vždy si vypíšu i příkladové věty, ale jestli má smysl učit se každý význam toho daného slova

Rozhodne ne

A jak poznat, které významy se učit a které ne? :-? stačí jen ten nejzákladnější?

Určitě je dobré začít u jednoho slovíčka těmi nejzákladnějšími významy/ vazbami a postupně zařazovat další. Také bych nedoporučoval učit se všechny najednou. A jak píše Leiah, nejlépe se slovní zásoba ukládá do paměni při učení v kontextu, čili příkladové věty, články atd.

Mne sa najviac osvedčilo naučiť sa o jednom danom slovíčku všetko, čo je vo výkladovom slovníku. Tým som so slovíčkom dokonale zoznámená a mám ho uložené aspoň v pasívnej slovnej zásobe. Naposledy som sa naučila všetky významy slova “strong” – 15 významov. Na toto prídavné meno narazím každý deň a vždy si ho priradím k niektorému tých 15-tich významov.

Demotivovalo by ma, keby som sa naučila napríklad 3 alebo 4 najčastejšie významy a potom na slovo niekde narazila a nechápala spôsob jeho použitia. Takto sa to nemôže stať a mám pocit, že sa hýbem dopredu.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od mysakmarta vložený před 7 lety

Tak jsem to myslela, já se neučím slovíčka odděleně, vždy si vypíšu i příkladové věty, ale jestli má smysl učit se každý význam toho daného slova

Záleží na používání. Pokud se naučíte nějakou méně používanou vazbu a pak jí rok neuvidíte, nebude vynaložené úsilí k ničemu. Takže určitě podle použitelnosti pro vás osobně.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.