Help for English

Vyjadření budoucnosti

Dobrý den setkal jsem se dalšími vyjádření budoucnosti než je going to a will. Můžete mi někdo v Čestíně napsat,poradit rozdíl pokud vás napadnou další slova klidně je dopište na listinu

I will go to bed

I'm going to bed

I'm off to bed

I'm about to bed

Nemělo by náhodou být I am about to go to bed?

http://www.helpforenglish.cz/…be-infinitiv

I'M OFF TO BED – mizím do postele – přítomný čas.

Ešte som niekde čítala, že je prípustné, ale len za určitých veľmi špecifických podmienok, keď je to v nejakom pevne danom režime použiť pre budúcnosť present simple s časovým určením.

I go to bed at 5 p.m.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od AdrianaXXX vložený před 7 lety

Ešte som niekde čítala, že je prípustné, ale len za určitých veľmi špecifických podmienok, keď je to v nejakom pevne danom režime použiť pre budúcnosť present simple s časovým určením.

I go to bed at 5 p.m.

Přítomný prostý čas se používá pro vyjádření budoucnosti u pevně daných či stanovených časů, např. autobus odjíždí zítra v osm, letadlo přilétá v deset, koncert začíná v osm ale brány se otevírají v pět. Atd.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 7 lety

Přítomný prostý čas se používá pro vyjádření budoucnosti u pevně daných či stanovených časů, např. autobus odjíždí zítra v osm, letadlo přilétá v deset, koncert začíná v osm ale brány se otevírají v pět. Atd.

Presne tak to bolo myslené. Teda ak je to napríklad v nemocnici – keď pacient každý deň ide o 5 poobede do postele z dôvodu liečebného režimu. Vtedy by to malo byť správne vyjadrenie budúceho času

Odkaz na příspěvek Příspěvek od pelikan vložený před 7 lety

Dobrý den setkal jsem se dalšími vyjádření budoucnosti než je going to a will. Můžete mi někdo v Čestíně napsat,poradit rozdíl pokud vás napadnou další slova klidně je dopište na listinu

I will go to bed

I'm going to bed

I'm off to bed

I'm about to bed

Doporučuju tento článek o budoucích časech. Váš dotaz totiž ve větě 3 s budoucností moc nesouvisí, a ve větě 4 máte chybu. Je otázka, jestli jde o nedoklep, nebo neznalost.

Nicméně ano, budoucnost se vyjádří více způsoby než jen will a going to,,,

Presne tak to bolo myslené. Teda ak je to napríklad v nemocnici – keď pacient každý deň ide o 5 poobede do postele z dôvodu liečebného režimu. Vtedy by to malo byť správne vyjadrenie budúceho času

V čem je potom ta budoucnost, když říkáte, že to je každý den? Potom je to prostě opakovaná činnost, ne? Tam by byl prostý čas tak jako tak.

Pro budoucnost je to myšleno tak, že bych prostě říkal, že třeba “zítra jdu spát v 5” jako ve smyslu, že mi to někdo určil. To je trochu nepravděpodobné. Toto vyjádření budoucnosti se používá především pro příjezdy, odjezdy, začátky představení apod… prostě když je to na programu.

Kdybych mluvil o tom, že mi to někdo určil, asi bych řekl spíš např. I'M SUPPOSED TO GO TO BED AT 5. Já přece nejsem vlak, kterému to někdo stanoví a já pak jedu podle programu.

Aha, tak som to prekombinovala. (Teda správne použitie tohto budúceho času je pre pravidelne a opakované verejné podujatia a udalosti – tak ako píšete : vlaky, divadlá, …)

Zjistil jsem, že jsme o tomto ještě neměli článek. To jsem dnes napravil. :-)

http://www.helpforenglish.cz/…tomnymi-casy

Aha, tak som to prekombinovala. (Teda správne použitie tohto budúceho času je pre pravidelne a opakované verejné podujatia a udalosti – tak ako píšete : vlaky, divadlá, …)

Já jen přeci jenom znovu doplním.

Jedná se o použítí přítomného prostého času pro vyjádření budoucnosti jako je vlaky, divadla, pevně stanovené itineráře, atd

viz nový článek

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.