Help for English

Vycházky

 

Zdravím, můžete mi poradit, co se dá v aj použít pro vycházky při nemocenské? Když někdo musí být doma, ale má vycházky nějakých pár hodin odpo třeba? Díky =)

Dobrý večer, ekvivalentní podstatné jméno v tomto významu nemáme, a sám pojem “povolených vycházek” při nemocenské je nám cizí. Proto musíme parafrázovat pomocí idiomu “to be allowed (to go) out” (důraz na out), nebo “have permission to go out”.

“Jednou ze základních povinností dočasně práce neschopného pojištěnce (pacienta) je dodržovat stanovený režim dočasně práce neschopného pojištěnce, ten zahrnuje i povinnost dodržovat rozsah a dobu povolených (ošetřujícím lékařem stanovených) vycházek, samozřejmě za předpokladu, že pojištěnec vůbec nějaké vycházky povoleny má.” (…) this includes the duty to adhere to the conditions set by the doctor for when and how far the claimant is allowed (to go) out, assuming, of course, that the claimant is allowed (to go) out at all.

(claimant [a person claiming sickness benefit] – pojištěnec)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.