Help for English

would have v minulosti

 

Palaeontologists think that the dinosaur, which roamed the forests around 100 million years ago, would have weighed about 70 tonnes; that is the weight of ten elephants. People first discovered the species in 2014 in Argentina’s Pa­tagonia region

Zdroj: News in Levels

Jak bychom mohli definovat toto užití would have místo minulého času prostého, kdy se zjevně nejedná o opakovaný děj v minulosti? Mohlo by to být jen prosté zdůraznění skutečnosti, že něco bylo předurčeno nějak být? Občas na to narazím i v knihách.

Deleted: I think swimmer's answer below is correct.

Josefe já si myslím, že tady nejde o souslednost časovou, to by muselo být to sloveso think v minulosti. Paleontologists thought that… to ale není náš případ.

Já si myslím, že jde spíš o velmi podobnou větu, kterou uvádí M. Swan. Ta věta má důsledek do přítomnosti. Něco co v současnosti prostě být nemůže, protože ta možnost, že by tu takový druh existoval nyní, je nulová.

It would have been nice to go to Australlia this winter, but there is no way we can do it. (M. Swan, “Practical English Usage”, Topic 259.3)

(Můj překlad: Bylo by to BÝVALO velice příjemné jet do …)

Takže v naší větě by to bylo: Byli by teď vážili 70 tun (ale oni tolik neváží, protože už neexistují).

Ale je to jen moje vysvětlení, Dan je v angličtině úplně jinde než já, takže je to asi jen vysvětlení platné pro mě.

I think you're right, swimmer, so I've deleted my earlier reply, because it's not helpful. :-( (I don't have a problem with this construction so it was difficult for me to rationalise it from the point of view of a non-native English speaker.)

Díky moc za objasnění, nenapadlo mě podívat se na to z této perspektivy.

Dobry den.

Jenom pro zajimavost.

In October 2004 , Australian palaeoanthropo­logists unveiled the partial remains of an unusual human-like skeleton : a 1 m – ( 3 ft ) tall adult with a small skull that would have housed a very small brain.

Clanek je z encyklopedie science year by year od dk .

Odkaz na příspěvek Příspěvek od fernando 1 vložený před 5 lety

Dobry den.

Jenom pro zajimavost.

In October 2004 , Australian palaeoanthropo­logists unveiled the partial remains of an unusual human-like skeleton : a 1 m – ( 3 ft ) tall adult with a small skull that would have housed a very small brain.

Clanek je z encyklopedie science year by year od dk .

Tohle jsme tu přece přesně řešili před pár dny.

V těchto případech jde o použití pro spekulace o minulosti – past simple prý akademici neradi používají, protože by vyjadřoval, že to tak prostě bylo, zatímco tento je určité změkčení oné jistoty. Nikdo neví přesně, že tolik vážili (či jinou věc z dávné minulosti), takže použijí tento čas.

Citace z ENG diskuse k tomuto:

Would have is a modal verb that is used either:

to talk about things that we imagine happened in the past or to talk about things that might have happened in different circumstances.

Přímo z vlákna o tomto:

A historian uses the conditional to denote probability/pos­sibility.

Čili vůbec se to neváže k přítomnosti, ta modila je tam kvůli vyjádření menší míry jistoty.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.