Help for English

THE

 

Je mi známo, že když se vyjadřujeme o počitatelném podstatném jméně použijeme člen „a“, pokud jsme již o něm hovořili dáme „the“ – tedy „a cat … the cat“. Pokud ale používáme množné číslo, tak žádný člen použít nemusíme – „cats“. Když už ale o těch kočkách dále mluvíme, musíme použít „the cats“ nebo můžeme člen vynechávat. Aneb moje práce do AJ jen hýří chybějícími červenými „the“ :(

j.č.:
první zmínka – A cat
další zmánka – THE cat

mn.ř.
první zmínka – (some) cats
další zmínka – THE cats

Ale je to velice „základní“ pravidlo, které má opravdu hodně výjimek… ale prostě pokud se o něčem bavím poprvé, tak musí být A u j.č. a buď SOME nebo NIC u mn.č., záleží, co chci říct…

Děkuji za vysvětlení a ujasnění :) Tak toto pravidlo mně všichni úspěšně tajili po 13 let – myslím s tím množným číslem … nebo že bych to „jen“ zapomněla? … buď jak buď, už to snad nezapomenu :) Ještě jednou dík :)

Z toho si nic nedělejte. Já zase slýchávám často od studentů, že před množným číslem nemůže být člen…žádný člen… někdo jim řekl, že tam nesmí být A, což je naprosto v pořádku, ale asi zapomněl zdůraznit, že A není THE :-) (není člen jako člen…)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.