Help for English

Hasn't she any friends to help her?

 

Měla bych velkou prosbu na ty, jež tuto gramatiku znají nebo vlastní PEU. Jedná se o bod 368.1 (student ed. 2005) – negative structures (2): negative questions. Hasn't she any friends to help her? * Jde mi ten konec, kdy se dovoluje non-auxiliary have a be na stejné pozici jako auxiliary verbs. Be chápu – to je běžná otázka. Ale co s tím *have? Používá se to běžně nebo jen někdy, nebo jen někde?

Se swanem se hádat nechci, vím, že have se používá takhle osaměle ve zvořilé a starší angličtině, ale příkladové věty z knihy mi nepřijdou přiliš ofiko. * don't you have your own phone? a haven't you got your own phone?*

Moc nerozumím otázce. Swan říká (jak zmiňujete), že “In modern English they are rather formal and uncommon (except in a few fixed expressions like I haven’t the faintest idea). They are not normally used in American English.”

Co přesně chcete vysvětlit?

Tak já tam tento dodatek nemám… :-(

Tohle je sice z online verze TTT, ale v papírové verzi (2005) stojí přesně to samé. Jenom se musíte podívat na heslo 237.4, které se týká slovesa HAVE, a nikoli na heslo týkající se slovosledu v záporné větě. ;-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.