Help for English

Thesaurus

Spolu s anglickými učebnicemi, které jsem si už pod stromeček vybral, uvažuji ještě o koupi Thesauru od OXfordu:

englishbooks.cz/kni­hy/5715-Slovniky/Oxford-Learner%27s-Thesaurus:-A-Dictionary-of-Synonyms-±CD-ROM.html

Jelikož jsem tuto knihu nikde neviděl v reálu, chtěl bych se zeptat, jestli mi tuto knihu můžete někdo doporučit či naopak pohanět.
A vůbec jak velký praktický význam může pro studenta mít tento „slovník“? Děkuji

Stoprocentně doporučuji. O Thesaurech mám v plánu napsat článek. Většina lidí ani neví co to je, natož k čemu to je dobré.

Vynikající thesaurus je ale i na CD k Macmillan English Dictionary – ten je ohromně obsáhlý, ten oxfordský to je jen takový základ. Macmillan mají na CD theraurový zápis ke každému slovíčku, a navíc student-friendly. To by se nikdy do knihy všechno nemohlo vměstnat.

Jo, jo. Jenže já už mám výkladové slovníky dva. Jeden malý WORDPOWER od OXFORDU a druhý rozsáhlý od LONGMANA. K oběma byly CD, ale ani na jednom myslím thesaurus není. Ale to je jedno, já jsem spíš chtěl něco do ruky, když nemám puštěný počítač. Rozsáhlá databáze je určitě užitečná, ale hlavně pro někoho, kdo s ní resp. s jejími daty, umí pracovat. Mně by stačilo něco jednoduššího, a to předpokládám ten oxfordský splňuje. Při nejhorším se většina věcí dá najít na internetu. Díky.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.