Help for English

would be able to

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Když mám větu:

1)I would like to be able to-proč jsem zde musela použít za sloveso like TO.

2)I would be able to-proč se zde nedává tvar I WOULD TO BE ABLE TO.

3)I love being able to- a tady je -ING z důvodu pocitového slovesa?

Potřebuji si tyto věci ujasnit. Moc děkuji za odpovědi

1. protože spojení WOULD LIKE se pojí s infinitivem dalšího slovesa (v tomto případě opisu “be able to”) jako mnoho dalších sloves, např. want, need, decide…
  2. protože samotné WOULD (nikoli “would like”) patří mezi modální slovesa, podobně jako např. can, must, should, a s těmi se pojí jen tzv. holý infinitiv dalšího slovesa (bez částice -to)
  3. ano, po like, love, hate apod. se dává většinou -ing tvar

Dobře děkuji moc takže i u slov need want použiji I would need to be able to? Nebo jste myslel I need to be able to. Omlouvám se, ale trochu se v tomto učivu ztrácím. Tak se nezlobte za mé hlupé dotazy, ale chci mít jasno. kdybž bych měla větu například se slovesem play tak použiji I would play to be able to. Nebo I would play be able to.

Ale ne, myslel jsem, že ta slovesa se přímo pojí s infinitivem – I need to know; He wants to see apod., tam není důvod dávat be able to… Pokud ho tam potřebujete, tak bude např. I would be able to play – uměl bych hrát

Podívejte se na článek Verb Patterns (slovesné vzorce), mělo by Vám to pomoci ujasnit si, kdy se používá jaký tvar.

Moc děkuji pomohlo mi to. Takže i kdybych měla větu s love a would dávám TO například. I would love to be able to. Říkám to dobře? Ještě jednou moc děkuji.

Přesně tak.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.