Help for English

goin on to/gerund

 

Dobrý den :)

Vím, že…

Go on + gerund means to continue with the action in the gerund.

Go on + infinitive means to do the next action, which is often the next stage in a process described in the context.

Ale…

Hi Ella!

It is great to hear from you after so long. I am very happy about the choice you made. Going on to study will be beneficial for both your future career and life.

Pravidlo mi je sice jasné, ale nejsem si jist zda to mám dobře ve své větě. Situace je taková, že Ella skončila na střední a chystá se na vysokou. Použil bych tedy “going on to study”, protože dojde ke změně “akce” – bude dělat/studovat něco jiného.

Zauvažoval jsem nad tím a nemohu se zbavit dojmu, že by však šlo i “Going on studying” ve smyslu, že bude pokračovat obecně ve studiu. Jelikož nejsem ve větě konkrétní (není tam zmíněno, že bude studovat v jiném oboru (i když to je logické, že ano). Je tam však napsáno pouze, že “bude pokračovat ve studiu”…šlo by obojí tedy?

Mockrát děkuji za pomoc :-)Jsem na vážkách :)

I wouldn't use “going on to study” here because, as you note, it denotes a change of activity. If she's already studying, it's not a change of activity. Going on to university / high school will be … Pursuing your studies at university / high school … Continuing your studies at university / high school …

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.