Help for English

Nemcina - zdroje

 

Zdravim viem ze je tu podobnych tem niekolko ale su roky stare tak mi snad nebudete mat za zle ked vytvorim novu.
Urcite sa poniektori ucite aj nemcinu tak by ma zaujimali vase zdoje informacii. Najlepsie nieco podobne ako toto tu. Nejake knihy z ktorych cerpate?

Co si myslite o tom ze by som sa ucil nemciny z anglickej knihy zatial co anglictinu neovladam super? Prinieslo by mi to viac skôd ako uspechu?
Vopred dakujem za vase nazory

Nejjednodušší bude, když přijdete přímo k nám na stránky Mein Deutsch.
Tam Vám rád poradí nejen náš autorský team, ale i další zkušení němčináři. :-)

Já jsem si teď zamiloval knížku German short stories for beginners. V názvu to má sice začátečníky, píšou ale, že je určena pro úroveň A2-B1. Já už se považuji za lepší B1 až B2 a kniha je pro mě přesto přínosná. Stojí kolem 400 Kč a má myslím kolem 260 stran příběhů. Kniha existuje pro několik jazyků a dali ji dohromady známí polygloti Alex Rawlings a Olly Richards. Čtu ještě zjednodušené knihy od nakladatelství Hueber nebo Cornlesen. Mohu doporučit.

Dále mám rád youtube kanály German with Genny a Die Kaffeepause. Občas taky poslouchám Deutsch lernen durch Hören.

Moje oblíbená učebnice je Němčina pro samouky od nakladatelství Fragment. Ta už je ale bohužel mimo tisk. Online polygloti si nejvíce chválí učebnice Teach Yourself a Assimil. Tyto učebnice by měly být založeny hlavně na dialozích a přirozeném jazyce. Z těchto knih byste se ale musel učit německy přes angličtinu. Já sám to tak většinou dělám. Pokud s němčinou začínáte nebo jste na nízké úrovni a angličtinu máte aspoň na slušné úrovní B2, myslím, že by to mohlo fungovat. Člověk si tak konsoliduje a zopakuje základy jazyka, který už umí a třeba se přiučí i něco nového.

Pokud jde o knihy doporučuji žlutou gramatiku, což je jakási obdoba modrého Murphyho od nakladatelství Hueber Lehr- & Übungsbuch der deutschen Grammatik – aktuell Lehrbuch

Pokud jde o online zdroje tak obdobou BBC je Deutsche Welle přímo se zálokou Deutsch lernen https://www.dw.com/…ernen/s-2055

Se širokou nabídkou online kurzů pro různé úrovně, Deutsch, warum nicht? apod.

Pro rychlé opakování a rychlý postup v gramatice doplněný tématickými články k reáliím doporučuji online kurz Deutsch interaktiv. Kurz obsahuje i testy a audio a video. Ten vyžaduje registraci s mailem, ale jinak je zadarmo. https://www.dw.com/…aktiv/s-9571

No a pak následuje nepřeberné množství podcastů ke slovní zásobě Sprachbar Altagsdeutsch Wort der Woche Das sagt man so zaměřené na běžný jazyk. Všechny archivy za mnoho let existence jsou přístupné online a většina v mp3 ke stažení. Jedinečný zdroj informací o idiomech a slovních spojení. Pak Vás nepřekvapí, když Váme někdo řekne Es ist schon die höchste Eisenbahn, nebo ich kann heute bis in die Puppen schlaffen.

https://www.dw.com/…utsch/s-9214

Pro zvykání si na jazyk má Deutsche Welle i Langsam gesprochene Nachrichten https://www.dw.com/search/de?…

Pro pokročilejší pak doporučuji stránky rádia a televize Bayern. Zde najdete spoustu velmi kvalitních podcastů na různá témata. V neposlední řadě pak doporučuji stránky vzdělávací televize Bayern Alpha https://www.br.de/…a/index.html s mnoha čtvrthodinovými lekcemi na různá témata. Perfektní jsou kurzy Haralda Lesche o vesmíru Alpha Centauri, tak trochu ve stylu Dr Grygara.

Pro slovní zásobu z různých povolání zde najdete patnáctiminutové portréty různých profesí Ich mach's. https://www.br.de/…s/index.html

V rámci kurzů z různých oborů zde najdete i kurz angličtiny Fast Track English https://www.br.de/…1/index.html

já ještě doplním svůj oblíbený blog a youtube kanál Sprachheld.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.