Help for English

Jak si zapisovat slovíčka

 

Dobrý den,
chtěl bych poradit ohledně zápisu slovíček. V současné době si k slovíčku zapisuji jeho překlad, slovní druh, výklad + příkladové věty. Nejsem si ale jistý s tím překladem, jestli spíše pomáhá nebo škodí. Také nevím, jak vhodně sdružit slovíčka do nějakých skupin.
Slovíčka i věty si zaznamenávám z filmů/knih, kde mají konkrétní význam. Kdybych měl zapisovat všechny významy/použití, tak by mi slovníček značně narostl, ale asi by to bylo efektivnější. Napadl mě i systém noun/verb/adj, kde bych měl od každého slova více variant.
Bojím se ale určitého zahlcení a hledám alespoň přiměřeně úsporný systém, který by dával smysl. Jak si zapisujete slovíčka vy? Jaký systém bych měl použít? Případně pokud máte nějaké zajímavé webovky zabývající se touto problematikou, tak bych je velmi uvítal.
Možná řeším hlouposti, ale chci si nastavit systém, který budu dlouhodobě používat a myslím, že to může poměrně dost ovlivnit kvalitu učení. Jinak jsem zhruba na úrovni B1/B2.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.