Help for English

Překladatelství na VŠ

 

Najde se tady někdo kdo studuje překladatelství na VŠ? Chtěla bych se zeptat na jaké úrovni bych měla mít angličtinu když bych se tam chtěla hlásit.

to se všechno studuje na filozoficke fakulte.....pro prijeti nejmene uroven upper-intermideate…

acha.. tak díky moc to si musím teda ještě hodně máknout.. :o

ale tak abyste mohla delat preklady tak nemusite mit ani zakladni vzdelani…zadna skola neni podminkou....­.zalezi na tom na jake urovni byste chtela byt…pokud budete prekladat neco jako jidelni listky,zadnou skolu nepotrebujete…pokud byste chtela byt soudni tlumocnik,mela byste mit asi tu fildu…

no já bych chtěla studovat právě to překladatelství na filozofickié fakultě angličtinu se učím 8. rokem ve škole ale ráda bych se jí začala věnovat více a poté jí šla studovat na nějakou vysokou.. No ale na to mám ještě čas.. spíš mě zajímalo na jakou úroveň bych se měla tak vypracovat..

No, požadavek pro přijetí je UPPER-INTERMEDIATE, ale zájem je velký a tak je lepší mířit na úroveň ADVANCED.

děkuju moc za odpovědi, no tak to mam za ty dva roky ještě hodně co dohánět, no uvidíme kam to dotáhnu… :-D

Já tam dělám v červnu přijímačky a dost se toho děsím práve kvli té strašné konkurenci, někod mi říkal, že už je to tam pomalu jako na psychologii (dostávají se tam na druhý či třetí pokus), i jeden z profesorů, který tam nyní přednášá se tam dostával na druhý pokus, když to chtěl před lety studovat :?

to gothsweeting: ja myslim ze ty se nemas ceho bat......jinak neznate nekdo treba nejake statistiky kolik lidi se loni hlasilo,kolik vzali,kolik vzali napodruhe atd…me to sice ceka az za 4 roky ale i tak me to celkem zajima :-)

4gothsweeting: Měla by si přestat bejt pořád tak přehnaně skromná, já jak tady čtu ty tvoje příspěvky, že se bojíš, jestli uděláš CPE a jestli tě někam přijmou. Prosim tě, kolik lidí si myslíš, že udělalo v 19 letech CAE za A? Většina lidí je ráda, že má po maturitě FCE a to jsou ti lepší. Těch škol, kde se vyučuje AJ je hrozně moc a pochybuju, že by se zrovna tady sešla taková konkurence, aby ses tam nedostala, takže klid. :-)

Souhlasím, že se gothsweeting nemá čeho obávat. :-) Ale zase lepší, než kdyby byla namyšlená a myslela si, že už se nemá co učit a že každého strčí do kapsy.

Jen škoda, že se nehlásí do Pardubic. :-( ALe chápu, že pražské FF konkurovat nemůžeme.

to Marek: na jake urovni jste byl vy, kdyz jste se hlasil na FF do Pardubic??

Těžko posuzovat, já tehdy nic o úrovních nevěděl… ale z pohledu dneška bych řekl, že ADVANCED. Ale žádné testy jsem si tehdy nedělal, ani o cambridgských testech nevěděl. :-) Byl jsem jen nadšenec pro angličtinu… četl jsem co se dalo, poslouchal jsem, co se dalo, kdykoliv jsem měl příležitost, obtěžoval jsem nějaké rodilé mluvčí… ale učebnic jsem měl pramálo… ani se mi nesnilo o knihovně, kterou mám teď. :-)

Kolik Vám tehdy bylo?

grebi : Loni se hlásilo 749, vzali 48 (oficiálně ale berou 40 – 7% šance se dostat) a bylo třeba mít 81 ze 100 bodů a víc

Cortes: Doufám, že to nezní neupřímně, ale já tak opravdu uvažuju, nebyla jsem vychovávána jako extra sebevědomé dítě a už se to se mnou veze a navíc jsem strašný nervák :?

Marek Vít: No, tak trošku je o kvalitě a taky o financích. Hlavně se chci dostat v Praze, kde jsem doma, a pokud to nevyjde, tak maxcimálně Plzeň. Původně jsem chtěla i do Olomouce, ale bohužel vzhledem k penězím, rodině …

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.