Help for English

Sraz HFE

 

To Roman Svozilek: no prave a tom to je aby clovek vyjadril bez dlouheho povidani jaky je, ale prece to neznamena, ze nemuze napsat naprosto seriozni a bajecny clanek. ;-)Nebo mozna, ze se uz generace zase posunula a avatar a nick jsou prazazitek :-( .

Prosím vás, ta anonymita internetu přeci není nic povinného, nebo zavazujícího. Je to spíš charakteristický prvek internetu, který je spíš zneužíván, než využíván. Pokud se někdo rozhodne tu naprostou anonymitu nedodržet, je to přeci úplně jedno, pokud to tak ten dotyčný chce. Stejně ani ta fotografie kdekoliv na internetu neznamená vůbec nic, pač si tam může dát stejně každý jakou chce. ;)

Já osobně jsem zde nakonec zvolil portrét namísto kresleného avataru a vykání namísto tykání kvůli velice vysoké úrovni a serióznosti tohoto fóra.

Kdekoliv jinde na internetu mám avatar kreslený a všem lidem zásadně tykám.

Dalo by se to říct i tak, že jak HFE na mě, tak já na HFE. :)

V zadnem pripade nerikam ze je anonimita povinna. Proc taky. Jen jsem se pokousel vysvetlit pani Georgii filozofii avataru, protoze mi pripadalo ze se pohorsovala nad tim ze tady vsichni nemame fotecky. Dosud byla pani Georgia za podobne informace rada. Nicmene je pravdepodobne ze se tradice Internetovych for zmeni. Stejne jako se meni ostatni tradice. Dnes uz jen malo kdo povazuje Velikonoce za nejvetsi spolecenskou udalost v roce a spise to bere jako prodlouzeny vikend. Na druhou stranu si ale myslim ze kdyz se nekomu tradice libi jak je, tak by mu nemelo byt ostatnimi predhazovano ze se chova ponekud konzervativne.

K tem fotkam ze srazu. Uz jsem jednou takovouto udalost zazil ale na sraz onoho fora jsem nejel i kdyz mi lide z fora zajimali. Byl jsem pak rad ze na webu byly fotografije ze srazu zverejneny. Je to pak daleko zajimavejsi s temi avatary kdyz si pri prohlizeni fotek reknete „ty jo tak tebe bych za tim obrazkem fakt necekal“
Ono stejne ty avatary jsou tady tak mrnave ze porad premyslim jestli ma pan Vit vousy nebo jestli je to jen artefakt komprese bitmapy :-). Ale tohle je spis namet do rubriky prani a stiznosti – trosku vetsi avatary aby si lide na fotografiich byli vice podobni.

Hum4frog:
Já si nemyslím, že se paní Georgia pohoršovala, spíš jste to špatně pochopil. Ona si jenom trošku rejpla do kolegy, protože byl horlivý do fotek členů a sám se „skrýval“ pod avatarem namísto fotky. :)

K té velikosti avatarů. Náhodou jsem zjistil to, že lidi sem nahrávají avatary větší než těch 40×40, takže pokud si takový avatar stáhnete do PC a otevřete, tak na vás může vybafnout trošku větší a hlavně nezdeformovaná fotka. :)

Mě by zase zajímalo jestli má Marek na té fotce culík, nebo krátké vlasy. :-D

to Pilda: tak nad tim jestli ma Marek Vit dlouhe nebo kratke vlasy uz jsem taky premyslela :-D .

Abych se priznal tak culik me nenapadl. Ja si mylel ze je tak „vylepany“ (jako ja, ale v provedeni s vice vlasy :-)). Nicmene kdyz podrobneji studuji jeho miniaturu tak mi nepripada nemozne ze by nemel culik. Vzhledem k tomu, ze se tu pohubyje hodne jeho studentu tak ho mozna nekdo praskne. Nebo se mozna prizna Sam pan magistr. No ten sraz je opravdu treba :-D

to Hum4nfrog: Sice se mi do řešení toho zmiňovaného problému s refreshem moc nechtělo :-) (asi proto, že si nejsem jist, zda se mi to podaří vyřešit uspokojivě, tak bych býval vybral jiné úkoly k řešení), ale přemůžu počáteční „prahovou energii“ a vrhnu se na to :-).

Chci poděkovat za poučnou etymologii slova avatar. A vůbec tato diskuse mi přišla dost poutavá. Líbí se mi tvrzení LionessCZ, že bychom si měli své avatary (přezdívky) hýčkat. S tím naprosto souhlasím. Za každou přezdívkou se skrývá určitě trocha historie či prostě nějaké jazykové vynalézavosti. Když jsem se dívala na občanská jména dosavadních předběžných účastníků HFE srazu, bylo zajímavé pozorovat, kolik lidí vyšlo ve svém „nicku“ právě ze svého občanského jména a jak vtipně se s tím poprali. V osobním životě – ve škole či v jiných aktivitách – jsem k přezdívkám nikdy moc netíhla. Naopak mě unavovaly, hlavně když nevystihly podstatu toho kterého člověka či mě samotné. Dost často jsem na ně nereagovala. Člověk má občas problém přijmout i své křestní jméno či příjmení, natož nevhodnou přezdívku. Může to být i naopak, že člověk od osobního jména uteče k vlastním mozkem zvolenému pseudonymu, s nímž se prostě více ztotožňuje… Prostě celá tato problematika jmen a přezdívek je velmi zajímavá. Znám ve svém okolí aspoň tři lidi, kteří se v dospělém věku totálně přejmenovali…

No, pane jo, to se to tu rozrostlo, myslím, že bych měla ještě zareagovat
Vůbec se nepohoršuji, je každého jeho věc, jakou si dá ikonku, nemyslela jsem to ve zlém (to je právě to nebezpečí psaného, že se to může špatně pochopit, a já mám na to asi smůlu, asi se neumím vyjadřovat.)

Za rady a vysvětlení jsem opravdu ráda.Před dvěma lety (v mých 52.) jsem se začala učit na počítači, před rokem (v 53) jsem začala s angličtinou a to všechno jen vlastními silami jako samouk. Takže každá rada je mi drahá a vzácná. Za to právě děkuji všem lidem tady na tomhle webu, kteří mi upřímně radí a pomáhají mi.
Možná, kdybych s těmito znalostmi se přihlašovala dnes, také bych zvolila avatar, něco by mne třeba napadlo. Já se jinde nepřihlašuji, takže nevím. Tenkrát mne napadl anglický přepis mého jméno, protože mi to připadalo stylové. Když se budu učit anglicky :-)
A co se týče fotky, jsem to opravdu já asi před rokem a půl, ale na fotce nejsou vidět vrásky :-) No, asi to zkusím změnit za něco lepšího.

to Georgia: tak to jste na nejlepší cestě mládnout :-D Protože učení bystří mozek – to by Vám Danliofer určitě potvrdila, ale asi by to řekla trochu více „akademicky“ :-) Máte můj obdiv, Georgio!!!
Co se těch obrázků týče, taky jsem strašně zvědavá, jak ti lidé asi vypadají :-).. např LionessCZ bych, podle „fotky“ na ČB večerníčky rozhodně netipovala, ale Štěpánku pamatuju taky – ikdyž ne jako princeznu :-D A o panu Vítovi si taky myslím, že má asi vousy nebo „jako vousy“ (jako chytrá horákyně – oholený neoholený) ani holou tvář ani plnovous :-) Ale nejvíc mě překvapil Seqwence – za tou postavičkou v šátku se dalo vymyslet cokoli :-)
Páni místo angličtiny pitváme lidi :-)

Počky, jakej šátek? :-D :-D :-D

Mimochodem Senade, na té tvé staré ikoně si to byl ty, nebo to byl někdo jiný? Já měl za to, že to byl ten jeden český muzikálový zpěvák (co právě nosí ten šátek), ale nejsem si jist.

no já myslela, že to byl ten kluk ze Superstar nebo tak – taky byl takovej dlouhej a se šátkem

:-D :-D
To byl plavec Ian Thorpe :-D LOL :-) http://www.topnews.in/…n-Thorpe.jpg :-D
A je to plavecká čepice :-D

Aha, to byl ale plavec a zároveň boxer koukám. :D Díky za vysvětlení. :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.