Help for English

synonymá - príslovky

 

Prosím o pomoc pri tomto cvičení.
Zadanie: Vyberte slovo zo zátvorky,ktoré je similar in meaning ako veľkými písmenami zobrazené slovo vo vete. Nemeňte gramatiku ani interpunkciu.

1. Yes. ALTHOUGH obviously I´d have liked us to be further ahead by now, I´m confident we´ll be ready in time. (HOWEVER / WHILST). – myslím,že správna odpoveď je whilst, ale nedokážem vysvetliť, prečo by to tiež nemohlo byť however?

2. Now, WHEREAS we´ve been able to sustain these losses so far, we clearly can´t do so indefinitely.(DES­PITE/ALTHOUGH). Tu sa mi hodia obidve, prečo nie?
3. And WHILE it´s too early to say exactly how successful it will be, it´s looking very good indeed. (WHILST / AS) – správnu odpoveď neviem.
4.And, SINCE we´re celebrating, I brought along some champagne! (SEEING AS / BECAUSE OF). Vybrala by som tu seeing as, ale neviem to zdôvodniť.

Ďakujem!

proč nemůže být HOWEVER – mrkněte na článek o přípustkových větách. Najdete tam i proč ve druhé nemůže být DESPITE.

3. AS = protože.
4. BECAUSE OF je předložka, za tou nemůže být věta. Stejně jako DESPITE, to je taky předložka, tam taky nemůže následovat věta.

Veľmi ďakujem, už som si prečítala aj celú Vašu perfektnú gramatiku o prípustkových vetách.
Chcem sa ešte znovu vrátiť k vete č. 3. Nemohlo by sa tu radšej vybrať slovo whilst – a preklad by bol: A kým je (ešte) príliš zavčasu presne povedať aké úspešné to bude, rozhodne to vyzerá veľmi dobre.
Ďakujem!

WHILE ale tady znamená „ikdyž“, prostě taky přípustková věta.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.