Help for English

Výkladový slovník Lingea

 

Ahoj, ako sa prosím správne učiť z výkladového slovníka? Totižto jedno slovo môže znamenať aj 15–30 významov. Mám sa ich naučiť všetky? Mám si vybrať len niektoré? Mám si napísať len frázy?

Môj cieľ je naučiť sa 2000 najpouží­vanejších slovíčok aby bola moja slovná zásoba dobrá. Ale keď vidím ako niektoré slovíčka obsahujú veľké množstvo významov tak som z toho zúfalý.

Proč byste se měl učit všechny významy slova? Vy je aktuálně potřebujete?! :)
Učte se přirozeně – čtěte, poslouchejte, koukejte na filmy. Slova, která se budou pořád znovu objevovat, jsou slova, která se nejvíce používají. Díky tomu, že je budete opakovaně potkávat, jim porozumíte i bez nějakého zbytečného memorování. Chcete-li je začít používat i aktivně, můžete užít některou z metod učení (jakou, to už je na Vás) a zkoušet je zakomponovat do svého mluveného a psaného projevu.

Mnoho slov má samozřejmě více významů, jak píšete, ale pro Vás je zatím důležitý především vždy ten, který dává smysl v kontextu, v kterém ho potkáváte.
Nikdy se nezkoušejte učit seznamy izolovaných slov bez kontextu – je to naprosto nepřirozené, a navíc zbytečné a neefektivní. :(

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.