Setkala jsem se s výrazem pop-up a nejednalo se o přídavné jméno, ale o podstatné jméno: …her pop-ups. Bohužel, celou větu si již nepamatuji, byl to online poslech.
Setkala jsem se s výrazem pop-up a nejednalo se o přídavné jméno, ale o podstatné jméno: …her pop-ups. Bohužel, celou větu si již nepamatuji, byl to online poslech.
Termín pop-ups je znám jako vyskakovací okna
v prohlížečích.
Jiný význam mě momentálně nenapadá.
pop-up = objavit sa
pop-up = objavit sa
V dotazu nešlo o sloveso, ale podst.jm.:)
A ještě pozor – pokud je to sloveso, nepíše se se spojovníkem
Ano, ve větě šlo o restauraci s krátkou otevírací dobou. Tohle byl jediný slovník, kde jsem to vyčetla.
Tak to jsem ráda..byl to první, do kterého jsem mrkla, ale Longman je fakt
super, mám ho doma i v papírové podobě..
Jen teda – já jsem tu definici pochopila tak, že jde o restauraci nebo
obchod, který je v existenci krátkou dobu (ne že má krátkou
otevíračku..)
Tak to jsem ráda..byl to první, do kterého jsem mrkla, ale Longman je fakt super, mám ho doma i v papírové podobě..
Jen teda – já jsem tu definici pochopila tak, že jde o restauraci nebo obchod, který je v existenci krátkou dobu (ne že má krátkou otevíračku..)
Ne, je to opravdu o krátké, resp. efektivní otvíračce:
used to describe a shop, restaurant, etc. that operates temporarily and only for a short period when it is likely to get a lot of customers
(Cambridge)
Ne, je to opravdu o krátké, resp. efektivní otvíračce:
used to describe a shop, restaurant, etc. that operates temporarily and only for a short period when it is likely to get a lot of customers
(Cambridge)
Děkuji. Já tomu tedy rozumím ne jako krátká otvíračka, ale je to
úmyslně otevřeno na krátkou dobu, třeba na léto:) u plaveckého bazénu,
kde by v zimě asi moc tržby nebyly:)
Tady ještě definice z Free online dictionary
A business or establishment, such as a shop or restaurant, that is intended to
remain open for business only temporarily.
Děkuji. Já tomu tedy rozumím ne jako krátká otvíračka, ale je to úmyslně otevřeno na krátkou dobu, třeba na léto:) u plaveckého bazénu, kde by v zimě asi moc tržby nebyly:)
Tady ještě definice z Free online dictionary
A business or establishment, such as a shop or restaurant, that is intended to remain open for business only temporarily.
Ano, proto jsem psal “efektivní”. V Číně jsou to obchůdky, které fungují jen v turistické sezóně u některých památek a to jen 2× denně, když přijíždí autobusy s turisty, apod.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.