Are you ever going to stop?

Otázka skôr pre pokročilejších. Plánujete sa niekedy prestať učiť? Ak áno, kedy?

Ja som sa začal angličtinu učiť pár rokov pred maturitami a potom ešte asi rok po maturite. Teda od 2016 som sa už systematicky a aktívne neučil. Hlavne preto, že žijem v UK už od maturity a stratil som chuť angličtine venovať toľko času. Ale nedávno som začal čítať anglicky výkladový slovník (I know…) a celkom ma to baví.

Má niekto podobné skúsenosti?

Nebudu dlouze psát, co už jiní řekli lépe. :)

https://jazykovymentoring.sk/…kove-urovne/

Moje zkušenost je podobná, jako v odkazu.
Jen dodám, že se jazyky vlastně příliš neučím ve smyslu “studovat”. Prostě je “vstřebávám” a pomalu se ta úroveň zlepšuje sama. :)

Zdravím, celkem chápu co píšete. Já jsem na tom tak, že angličtinu učím a strašně mě baví. A mám vlastně pořád pocit, že toho vím málo (ač samozřejmě nějaké sebevědomí mám, když si dovoluju učit:)…), což mě motivuje k tomu, se učit dál.

Za prvé to jsou věci, na které narazíme se studenty a já si třeba nejsem s něčím stopro jistá nebo mám potřebu to prozkoumat více do hloubky, tak se pak v tom tématu hrabu......

Za druhé mám občas prostě chuť si třeba udělat nějaký test a pak mrknout na rozbor toho, co se tam vyskytovalo a podobně…

Za třetí mě poslední dobou baví luštit křížovky pro rodilce…jsou velmi obtížné, ale moc mě to baví.. (https://www.merriam-webster.com/…ly-crossword)

No – a co dělám nejvíc je, že čtu knížky v angličtině a hodně poslouchám – ať už seriály nebo třeba rozhovory s herci, kteří mě zajímají…ráda koukám na The Voice (ten americkej....­.....) – z toho všeho taky často vyplyne nějaké trošku učení, protože třeba narazím na nějaké věci, které mě zaujmou, které jsem neznala a podobně.....

Vím, že jste se ptal na to, jestli to má někdo podobně a já to vlastně mám jinak, ale třeba i tak vám to bude připadat zajímavé........

Říká se, že člověk se učí celý život, což vlastně platí i pro jazyky. Na své úrovni to spíše vnímám jako udržování a prohlubování svých již nabitých jazykových dovedností. I když anglickou gramatiku mám myslím zvládnutou vcelku dobře, občas narazím na něco, co je pro mě nové, nebo v čem si nejsem stoprocentně jistý. Se slovní zásobou je tomu podobně.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.